Mănuși pentru grătar bune, sunt necesare?

Așa după cum bine spuneam în articolul în care am povestit despre grătarul de cărămidă pe care îl construiesc în prezent, partea de focar am învelit-o în șamotă. Drept urmare, e o reală provocare să stai pe aproape, mai ales când jarul e încă în putere.

Sigur, șamota este foarte eficientă. Înmagazinează căldura pentru termen lung și te scapă de emoții, știind sigur că nu vei da mici cruzi invitaților. Dar apare o oarecare problemă: manevrarea cărnii pe grătar.

Încă nu am echipat grătarul cu un termometru, deși mi-aș dori să fac asta în viitor, dar sigur sunt muuuuuulte grade pe acolo. Drept urmare, e foarte dificil să ai grijă de alimentele de pe grătar fără o pereche de mănuși de calitate.

Drept urmare, imediat după primele grătare făcute, am zis că e musai să fac rost de o pereche de mănuși ca să pot întoarce carnea în voie. Alegerea a fost o pereche de mănuși din piele pentru grătar de la Feurmeister, un brand destul de des întâlnit în categoria de accesorii pentru grătare.

Merită să cumperi o pereche de mănuși pentru grătar?

Încă de când au ajuns, le-am folosit de aproximativ 3-4 ori. Și de fiecare dată concluzia a fost aceeași: dacă faci des grătare, o pereche de mănuși pentru grătar reprezintă un accesoriu obligatoriu. Altfel spus, nu te mai frigi la mâini și poți întoarce carnea în momentul optim, pentru un rezultat excelent.

În plus, nu sunt chiar atât de scumpe încât să spui că nu merită banii. Nu atât timp cât faci grătare deseori și vrei să fii un profesionist în domeniu.

Dar ce mănuși pentru grătar să alegi? Ei bine, să vorbim despre cele pe care le am eu.

Păreri despre mănușile pentru grătar din piele marca Feurmeister

Mănușile de la Feurmeister pe care le am eu sunt dintr-un material ce pare a fi piele întoarsă. Culoarea lor roșie a fost elementul care m-a atras cel mai mult, doar că acum aș recomanda mai degrabă mănușile negre. Cele roșii sunt predispuse murdăriei, iar petele de grăsime vor fi destul de ușor de observat.

Nu știu care e procedura lor de întreținere corectă, eu le-am clătit cu puțin detergent de vase și pare să se fi dus o bună parte din murdărie. Totuși, o pereche de mănuși pentru grătar perfect curate probabil că n-a fost folosită niciodată, nu?

Chiar dacă sunt mari, nu înseamnă că e greu să lucrezi cu ele. Poți folosi toate ustensilele pentru grătar și ai suficientă îndemânare pentru a concluziona simplu că aceste mănuși nu sunt deloc inconfortabile.

Te protejează perfect de temperaturile înalte, oferindu-ți libertatea de a lucra în voie chiar și atunci când jăratecul arde.

Au câte o mică agățătoare din piele, pentru a fi mai ușor de depozitat, dar încă nu am găsit locul perfect pentru ele. Asta se va întâmpla, cel mai probabil, după ce voi termina grătarul complet.

Sigur, nu pot spune că am testat mai multe mănuși iar acestea au fost cele mai bune, dar mă bucur că nu a fost nevoie să fac asta. Pentru mine sunt de departe cele mai bune mănuși pentru grătar pe care le puteam cumpăra, așa că pot spune că am făcut o alegere bună. Mai trebuie să le asortez doar și cu un șorț pentru grătar tot din piele, ca să fie ținuta completă.

Cât costă o pereche de mănuși pentru grătar bune? + De unde să le cumperi

Nu știu dacă voi știați, dar eu am fost uimit și bucuros chiar să descopăr că există magazine în oferta cărora găsești exclusiv produse pentru pasionații de grătare. GrillMarket.ro este un astfel de magazin, de aici am eu mănușile și alte două accesorii despre care voi scrie într-un articol viitor.

Ai la dispoziție o ofertă imensă de produse pentru grătar, încât nu va fi deloc ușor să te decizi asupra produselor pe care să le cumperi. În plus, livrează și la EasyBox, ceea ce pentru mine reprezintă un factor decisiv.

În plus, au și un showroom frumos în București care reprezintă, cel mai probabil, un rai pentru toți iubitorii de grătare. Sunt și multe produse pentru outdoor și camping, așa că merită să aruncați o privire peste oferta lor.

Mănușile pe care eu le-am ales au costat 200 RON și e un preț meritat, date fiind numeroasele beneficii pe care le oferă.

Le recomand și, dacă le alegeți, nu pot decât să vă urez spor la grătare!

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.