Hai să fim buni doar pentru că dă bine pe Facebook

Cu siguranță sunt multe tendințe pe Facebook, ținând cont că numărul de utilizatori e din ce în ce mai mare, însă probabil una dintre cele mai nesuferite este tendința de a fi mai bun pe Facebook doar pentru că dă bine la public, deci vin și like-urile, comentariile și distribuirile.

Dacă e să zic unul dintre lucrurile care mă enervează cel mai mult la Facebook, mă rog.. la utilizatorii săi, cu siguranță acela ar fi falsitatea. Dăm share la imagini cu fel și fel de citate care, fie nu ne descriu prea bine sau fie nu le înțelegem deloc și avem grijă totodată să facem cât mai multe poze atunci când facem o faptă bună astfel încât să adunăm cât mai multe like-uri pe Facebook că uite ce faptă bună am făcut și ce om bun sunt eu.

Despre pozele cu dă like dacă-ți iubești mama sau dă share dacă ești credincios și de nu dai înseamnă că ești satanist nici nu mai vreau să comentez. Zic doar că se apropie de apogeul prostiei pe Facebook iar grav este că tot mai multe persoane, fie sub 13-14 ani sau peste 40 de ani, par să fie adepții acestui trend.

Sincer, dacă faci o faptă bună doar pentru a vorbi rapid mai apoi despre ea pe Facebook, cu poze, descriere, citate și tăt ce trebă, nu ești un om bun ci doar un om fals care caută atenție. Există atât de mulți oameni buni în lumea asta, care fac fapte bune zilnic însă nu caută atenție sau apreciere, ci o fac din suflet, nu pentru like-uri. Oare de ce n-ar putea fi toată lumea la fel?

fara facebook

Distribuie articolul:

14 comentarii

  1. În loc de descrierea „dacă mă iubești cu adevărat dă share” atașată imaginii lui Iisus, ideal ar fi să scrie „dacă crezi în mine te rogi în liniște pentru tine și toți „sataniștii” ăia pe care îi judeci. Asta în loc de a sta pe facebook. ”
    Sunt pagini și postari pe rețeaua asta de întrec limita penibilului.
    Și cum să nu se laude cu faptele lor bune? Dacă Doamne-Doamne verifică și pagina de facebook pe lumea aialaltă? Vai, vai…

    • Foarte bună asta cu „dacă crezi în mine te rogi în liniște pentru tine și toți „sataniștii” ăia pe care îi judeci. Asta în loc de a sta pe facebook. ” 🙂 Sunt de aceeași părere. Poate oamenii cred că ajung (sau nu) în rai în funcție de câte like-uri și share-uri au dat :))

        • Spor la strâns like-uri :)) Neapărat să tăguiești persoana pe care ai ajutat-o, ca să fii mai credibil :))

        • Da’ vezi că Doamne-Doamne nu-i primește în rai pe ăștia supărați pe viață. 😀
          Să-ți amintești vorbele mele de duh când mai vrei să scrii despre „lacrimi negre”. :p
          P.S. După comentariul ăsta sigur mi-o iau, dar tu știi ca ai mereu susținerea mea indiferent de ce ai scrie. 😀

  2. Am făcut câteva glume la astfel de postări, de exemplu la o poză cu Isus și cu textul ”dacă am un loc în sufletul tău dă like” am comentat ”Dacă într-adevăr crezi, du-te la biserică”, la citatele în care se dădeau unii îngerași le-am amintit că și bârfa și ura sunt păcate (și foarte grave), și s-au supărat oamenii pe mine, dar nu oricum, ci cu înjurat, block și tot tacâmul :)) Asta ca să arate cât sunt de buni, probabil 🙂
    Eu măcar recunosc că nu sunt vreo sfântă, și toți îngerașii ăia care postează citate poptămășiste, cât sunt ei de buni și de credincioși etc, își arată aprecierea prin vorbe de ocară, ca orice om bun (pe Facebook). Sinceră să fiu, nu m-am gândit niciodată să mă pozez când fac o faptă bună sau să scriu despre asta, dacă am făcut un bine normal ar fi să mă laude persoana pe care am ajutat-o, dar unora le-au murit lăudătorii 🙂

  3. Întrebarea este retorică: Oare de ce n-ar putea fi toată lumea la fel ? Am totuşi un răspuns: păi dacă toată lumea ar fi la fel, atunci ar dispare Feisbucku. Aiurea. Păi hai să vedem: această minunată reţea a reţelelor, care a reuşit să sucească minţile a peste 800 milioane de oameni, se bazează pe laikuri, tot aşa cum o economie se bazează pe bani, deci pentru a exista. Fără bani nu se poate face vorbire despre vreo economie, fără de laicuri, nu s-ar mai putea face vorbire de Feisbuckk. Acuma, cînd s-o pus în discuţie să se implementeze butonu de dizlaik, evidend că toată lumea o sărit în sus, păi cum să dai dizlaik şi să dai şi laik, ar fi o nebunie, şi evident că Big Brother cel atot-stapînitor s-a autosesizat că totuşi prostimea vrea un pic de schimbare, şi pînă la urmă o implementat o tentativă de dizlaic, dar aşa, mai voalată. Deci trebuia să împace şi capra şi varză.
    Cît priveşte titlul, „hai să fim buni…” sună a mesaj popesc (adica predicat de popi!), ştiu că n-ai nici o vină cînd l-ai ales, dar se potriveşte foarte bine cu Feisbucu, care amu se doreşte a fi un fel de mîntuitor global, un fel de împăciuitor pentru toţi mieluşeii lui de abonaţi, deci trebe să vegheze cu foarte multă grije părintească la micile lui odrasle ca să nu facă prostii, să urmărească reacţiile contra ale unora, să înregistreze absolut tot ce se postează, pentru a crea profile psihologice care ulterior vor valora bani buni dacă vinde profile de grup (nu neapărat personale), şi uite aşa eşti şpionat pînă în cele mai adînci colţişoare ale intimităţii tale. Eşti invitat să-ţi spui toate secretele, posibil şi parolele de la sistemul de alarmă, codul PIN, eşti bucuros că anunţi în gura mare că pleci de acasă în concediu (ocazie de care profită hoţii, evident, pentru că şi ei s-or modernizat cu celulare bengoase), în schimb lumea urlă şi sare ca şi arsă dacă cumva operatorul de telefonie încearcă să-i ascute convorbirile, sau vreo babă senilă stă cu cana lipită de perete că să audă ce vorbeşti în casă. Aşa că spuneţi frumos tot ce va doare sufleţelul, sigur se găseşte cineva care ascultă să dea sfaturi, toate sînt gratuite, deci de ce să nu profit să-mi deschid sufeltul ? Ahhh ce reţea minunată…
    Aşa că fiţi buni şi daţi bine la laikuri la greu, marele supraveghetor va priveşte !

  4. depinde de fapta cu care te lauzi. daca ai donat pentru o cauza nobila si postezi pe facebook mi se pare ok 🙂 Mai bine decat sa nu donezi, nu?

  5. Alex, sunt fapte bune despre care trebuie sa scrii/postezi pe Facebook. De exemplu am donat o grămadă de haine noi, mâncare și ani femeii de serviciu din bloc. Are multi copii și nepoți, nu am sa pozez asta. Dar m-am implicat în #shoebox când eram în Galați, acolo trebuia sa scrii. Doar asa puteau afla și alții despre proiect, cum sa ajuți, unde, ce sa donezi, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.