Hai cu tineretul U21

Nu prea mai văd cine știe ce viitor pentru fotbalul românesc, însă dacă e să-mi placă ceva la el, acel ceva e promovarea tinerilor. Există deja o regulă care obligă echipele din Liga 1 să aibă cel puțin un jucător cu vârsta sub 21 de ani în teren, iar în curând se pare că vor fi obligate să înceapă meciul cu doi jucători U21, iar unul dintre ei va putea fi schimbat și cu un jucător mai în vârstă.

De asemenea se mai dorește să se pună accent pe academii, iar fiecare echipă să aibă un anumit număr de jucători proveniți din propria academie. Plus echipe de juniori, care vor fi înscrise într-o ligă nouă.

Și mi se pare o inițiativă destul de bună, deoarece doar prin promovarea de tineri poate-poate vom avea și noi echipe tari, ori cel puțin jucători care să ajungă în campionatele mari astfel încât să poată ajunge și naționala la vreun turneu european sau mondial și să nu se facă de râs. Desigur că mai este mult până departe, dar ăsta mi se pare un început bun.

Să nu uităm că, atunci când a apărut regula U21, majoritatea au sărit de cur în sus că nu știu ce, dar apoi au apărut niște tineri destul de buni care promit multe, iar acum mai toată lumea laudă această regulă. Probabil că și noile schimbări vor fi foarte criticate de oamenii de fotbal, dar peste câțiva ani vor aprecia că a fost totuși o schimbare pozitivă. Oricum, schimbarea ar urma să vină abia din sezonul următor.

fotbal

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.