Ce granulație trebuie să aibă șmirghelul pentru finisarea tencuielii

Ai mei sunt în proces de renovare a unei case vechi pe care au încercat să o doteze în așa fel încât să aibă parte de condiții cât mai decente cu putință. E o casă veche, a cărei structuri a rămas, doar că a fost înălțată, turnat centură, schimbat acoperiș, placă jos șamd. Muncă multă, altfel spus.

Încerc să îi ajut cât pot, în weekend și chiar prin concedii, așa că această renovare a fost o ocazie excelentă de a mai învăța câte ceva despre construcții. Ne-am lovit des de anumite probleme în urma cărora au fost multe de învățat.

În ceea ce privește pereții, aceștia au primit tencuiala și toate cele, iar acum trebuie pregătiți de var. Iar pentru a-i scoate cât mai fini și mai ok, trebuie trecut cu șmirghelul peste ei.

Așa că m-am trezit în Leroy Merlin căutând șmirghel pentru pereți. Doar că sunt o mulțime de granulații diferite, pe internet nu găsești prea multe detalii utile, așa că am cerut ajutor angajaților responsabili de raionul respectiv.

Ajutorul a venit de la o angajată, foarte politicoasă și de treabă. De la ea am învățat că șmirghelul cu care dai pereții înainte de a-i vărui trebuie să fie de 120. Cam așa dă toată lumea, am înțeles, așa că am luat la fel.

Am cumpărat 4 coli de șmirghel, de dimensiunile unei foi A4 sau ceva mai mici. A fost în jur de 9 lei bucata, pentru că am luat ceva mai bun, cică, cu găuri – un fel de mesh, să zic așa – astfel încât praful și mizeria rezultată în urma finisării pereților să nu înfunde șmirghelul ci dimpotrivă, să poată fi curățat cu ușurință.

Când alegi granulația șmirghelului cu care dai pereții contează, cel mai probabil, și starea pereților, sau a gletului de pe aceștia. Posibil să fie cazuri în care să fie necesar șmirghel mai dur, sau mai fin.

Treaba urmează a fi făcută manual, însă sunt și mașini de șlefuire cu care poți rezolva problema mult mai rapid și, foarte probabil, mult mai eficient.

Dar, per ansamblu, ideea e că pereții se dau cu șmirghel de 120. Sunt curios și eu să văd rezultatul, curând!

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.