Google încearcă să-și îmbunătățească aplicația de mesagerie

Când ai trimis ultimul mesaj prin intermediul aplicației de mesagerie cu care orice telefon cu Android, și nu numai, vine la pachet? SMS le zice și sunt din ce în ce mai puțin utilizate. Eu mai trimit SMS-uri doar când plătesc parcarea sau când mai iau un pachet de la cineva din Botoșani pentru a-l duce unei rude în vârstă la țară. Și cam atât.

În rest, Messenger, Instagram, WhatsApp și uneori Telegram sunt baza. Iar Google nu este deloc fericit de acest lucru. Prin urmare, încearcă să facă în așa fel încât lumea să le folosească mai mult aplicația de mesagerie.

De curând, au schimbat iconița aplicației și au avut o campanie #GetTheMessage pentru a-i convinge și pe cei de la Apple să susțină mesageria RCS (Rich Communication Services). Nu știu cât succes a avut.

Chiar, la voi s-a schimbat iconița aplicației de mesagerie? Observam eu ceva schimbat zilele trecute, dar nu îmi dădeam seama ce. Ei bine, este vorba despre acea iconiță.

Acum, Google vine cu trei noutăți prin care își doresc să îndemne utilizatorii să folosească mai mult aplicația de mesagerie. Mai exact, noutățile sunt:

  • reacții cu emoji – acum Google ne permite să reacționăm cu orice emoji la mesaje, așa cum se întâmplă deja pe alte aplicații. Practic, nu mai ești limitat la doar 6 emoji ci poți folosi orice emoji dorești. Eu încă nu am funcția asta, nu știu de ce;
  • mesaje vocale – cum ar fi să trimiți un sms care să fie de fapt un mesaj vocal? Te-ai fi gândit în urmă cu 15-20 de ani că ai putea trimite mesaje vocale prin SMS? Eu nu și asta mi se pare tare. Doar că… nu cred că voi face asta vreodată;
  • galerie îmbunătățită – înainte puteai trimite poze prin MMS, acum ai o întreagă galerie la dispoziție în aplicația de mesagerie a celor de la Google.

Înainte, SMS-urile erau utile pentru că nu aveai nevoie de internet. Iar cum internetul era dat cu porția de către operatori, aceasta reprezenta o alternativă bună.

Acum însă internetul e din belșug, așa că nu ne mai preocupă ideea de a folosi aplicația de mesagerie clasică. Drept urmare, eu sunt sceptic în privința dorinței Google de a resuscita ceva ce oricum e în moarte clinică. Au prea mult teren de recuperat și mă îndoiesc că vor reuși să facă asta.

Voi mai folosiți mesageria clasică? Desigur, mă refer dacă o folosiți din proprie inițiativă, nu pentru a citi codurile primite pentru a vă autentifica în cine știe ce conturi.

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Eu folosesc mesageria zilnic și mi se pare foarte bine pusă la punct aplicația celor de la Google…in schimb nu prea folosesc Facebook Messenger, WhatsApp, telegram.

    Și aplicația de mesagerie are nevoie de internet pentru funcția de chat.

  2. Experienta RCS din trecut, testat din pe GOOGLE si SIGNAL. Daca astepti un sms si nu ai internetul activat sau semnalul de date este slab, vei avea de asteptat pana sa primesti sms-ul. In concluzie, indiferent de telefon dezactivez CARRIER SERVICES (Google) si stau fara griji. Nu folosesc SiGNAL pt ca au aceeasi platforma whatsapp/messenger. Cica totul e criptat si securizat, dar serviciile „discrete” pot citii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.