Ferăstrău sau fierăstrău? Cum se scrie corect

Unul dintre cele mai accesate articole de pe blogul ăsta este despre scrierea corectă a unui cuvânt, așa că, văzând succesul de care se bucură, mi-am propus să vin mai des cu astfel de articole. Nu de alta, dar scriu zilnic și mă lovesc adesea de diferite dileme de tipul cum se scrie corect. Așa că azi este despre forma cuvântului ferăstrău/fierăstrău.

Fierăstrău sau ferăstrău – care este forma corectă a cuvântului?

M-am lovit de această dilemă când făceam un text pentru categoria unui magazin online care comercializează astfel de unelte. Forma folosită de acel magazin online e ferăstrău însă personal mi s-a părut că sună tare urât, așa că m-am gândit că e greșit.

Cu toate acestea, Wikipedia folosește aceeași formă, și la fel îl putem găsi chiar și în DEX. Cu toate acestea, la fel de corect este să folosești și forma fierăstrău care, după mine, sună mult mai bine și chiar mai corect, să zic așa.

De asemenea, este și cea mai populară formă a cuvântului. Astfel, dacă te întrebi cum e corect să scrii, fierăstrău sau ferăstrău, ar trebui să știi că ambele forme sunt corecte. Cu toate acestea, fierăstrăul parcă zgârie mai puțin la urechi.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.