Eroare E31 la centrala Motan KPLUS C22SPV23MEF

De când m-am mutat cu chirie, centrala mi-a făcut figuri de câteva ori. De cele mai multe ori era de la presiunea apei, sau cel puțin rezolvam problema mărind sau scăzând presiunea. Duminică însă m-am ales cu eroarea E36 care apărea foarte elegant pe micul ecran al centralei Motan KPLUS C22SPV23MEF. 

Culmea a fost că am mai avut probleme cu eroarea asta, tot E31 și am rezolvat-o mărind presiunea de la 1.5 la 1.8, dar de data aceasta nu a vrut nici cu 2.5 măcar. 

În cartea centralei scria că ar fi senzor tur termoficare defect. 

Și chiar ăla era. L-am sunat pe proprietar pentru că sunt genul de om care nu se bagă dacă nu știe, iar omul pare priceput la toate. Am desfăcut capacul centralei și a sunat un instalator. L-a îndrumat și am găsit senzorul cu pricina.

E situat undeva în partea stângă, cum te uiți la centrală, pe o țeavă groasă metalică. Mă rog, sunt doi senzori acolo, însă cel din stânga era lovit. Din fericire, se potrivea cel din dreapta, de la apă caldă menajeră. Așa că parțial le-am schimbat între ele. Am avut căldură și mai puțin apă caldă. 

Le-am schimbat între ele apoi apărea eroarea E36 însă căldura mergea, așa că a fost ok o seară, că a doua zi le-am schimbat pe amândouă. Dacă decideți să faceți la fel, nu uitați că tre să scoateți apa din centrală. Pe la calorifer am scos-o eu. Și să opriți robinetele.

Distribuie articolul:

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.