Acasă Diverse Eroare E31 la centrala Motan KPLUS C22SPV23MEF

Eroare E31 la centrala Motan KPLUS C22SPV23MEF

Autor

Data

CATEGORIE

De când m-am mutat cu chirie, centrala mi-a făcut figuri de câteva ori. De cele mai multe ori era de la presiunea apei, sau cel puțin rezolvam problema mărind sau scăzând presiunea. Duminică însă m-am ales cu eroarea E36 care apărea foarte elegant pe micul ecran al centralei Motan KPLUS C22SPV23MEF. 

Culmea a fost că am mai avut probleme cu eroarea asta, tot E31 și am rezolvat-o mărind presiunea de la 1.5 la 1.8, dar de data aceasta nu a vrut nici cu 2.5 măcar. 

În cartea centralei scria că ar fi senzor tur termoficare defect. 

Și chiar ăla era. L-am sunat pe proprietar pentru că sunt genul de om care nu se bagă dacă nu știe, iar omul pare priceput la toate. Am desfăcut capacul centralei și a sunat un instalator. L-a îndrumat și am găsit senzorul cu pricina.

E situat undeva în partea stângă, cum te uiți la centrală, pe o țeavă groasă metalică. Mă rog, sunt doi senzori acolo, însă cel din stânga era lovit. Din fericire, se potrivea cel din dreapta, de la apă caldă menajeră. Așa că parțial le-am schimbat între ele. Am avut căldură și mai puțin apă caldă. 

Le-am schimbat între ele apoi apărea eroarea E36 însă căldura mergea, așa că a fost ok o seară, că a doua zi le-am schimbat pe amândouă. Dacă decideți să faceți la fel, nu uitați că tre să scoateți apa din centrală. Pe la calorifer am scos-o eu. Și să opriți robinetele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente