De ce nu pun oamenii suficiente prize în casă?

Încă de când mă știu, am fost terorizat de ideea de folosi triple pentru a oferi curent electronicelor de prin toate colțurile casei. La țară, casa din vremuri de demult, așa că fiecare cameră nu are mai mult de o priză poziționată aproape de întrerupător, într-un stil clasic.

Fiind făcută demult, oamenii nu s-au gândit că în viitor vor apărea o mulțime de aparate care vor avea nevoie de curent electric. Au o scuză, cel puțin, însă observ și la anumite chirii pe unde am stat că numărul de prize nu este suficient.

Acestea au fost amenajate mai recent, moment în care tendințele erau deja clare. De exemplu, dormitorul garsonierei în care stau acum îmi pune la dispoziție două module cu câte două prize. Asta înseamnă că am la dispoziție 4 prize.

În schimb, în dormitor am următoarele aparate care necesită curent:

 1. televizor;
 2. soundbar;
 3. bass-ul soundbarului;
 4. monitor;
 5. laptop x 2;
 6. lampă de birou;
 7. router pentru internet;
 8. boxă inteligentă;
 9. pick-up – pe care îl pot conecta și la un port USB, deci e un ștecher în minus, din fericire.

Uneori mai trebuie să conectez încărcătoarele telefoanelor, fierul de călcat, încărcătorul pentru bateria camerei foto sau aspiratorul. Sigur, toate acestea se pot folosi de o singură priză, deoarece nu au nevoie să stea mereu în priză.

Din lista de mai sus, rezultă că am nevoie de 8 prize pentru 8 ștechere care stau conectate permanent la curent. Toate acestea ar trebui să le pun în 2 prize, că atât am în zona biroului. Cealaltă priză e lângă pat, folosită pentru încărcătoarele telefoanelor, aspirator și fier de călcat.

Cu cât s-au adunat mai multe aparate, cu atât mai mult a crescut numărul de triple, sau prelungitoare după cum li se mai spune. Am ajuns să am 3 astfel de întrerupătoare care împărțeau curentul electric în stânga și în dreapta.

Urăsc să văd fire peste tot, așa că am decis să caut o soluție pentru această problemă. Așa că am ales să folosesc un triplu cu 8 prize și două porturi USB. Sper ca pentru o vreme să fie suficiente.

Un lucru îl știu sigur. Dacă într-o bună zi mă voi vedea la casa mea, îmi fac bine planul cu prizele pe care ar trebui să le aibă fiecare încăpere, pentru a mă asigura astfel că nu voi mai fi nevoit să folosesc prelungitoare.

Câte prize v-ați pus prin casă?

Distribuie articolul:

12 comentarii

  • Ceva la coarbă n-avem. Radio-ul e deja în priză, că-i boxă de aia care face pe deșteapta. Poate fi și radio.

 1. Nu sunt fanul prelungitoarelor de genul acesta, cu așa multe prize. Trebuie atenție mare la cât de mult consum ai pe el, chiar dacă, cel puțin la nivel teoretic, prelungitorul are protecție.

 2. Am cate 2 pe dormitor, la capatul patului stanga si dreapta. Aproape suficient. Doar una in baie, insuficient. 1 pe hol sus, suficient. 1 pe hol jos, insuficient. 2 in camera tehnica, insuficient, am pus prelungitor cu inca 4. Sufragerie 5, pe toate colturile si pe un perete la jumate jos. In asta ultima am bagat un prelungitor cu 8 prins pe spate la mobila. Bucatarie 8, aproape suficient. Garaj una, dar plec cu 2 prelungitoare fixate pe perete, asta inseamna undeva pe la 15 locuri. Aproape suficient :)). Incarc sculele, compresorul, jucariile lu’ fii-miu, trotineta etc..

 3. Eu în fiecare cameră am cel puțin 4 prize (în dormitorul matrimonial 6 prize, în baia mare 6 prize, în bucătărie 8 prize) și câte 2 prize pe holuri. Am mai puține corpuri de iluminat în casă decât prize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.