E timpul pentru Europa

Când România a intrat în Uniunea Europeană aveam undeva la 12 ani și mă durea în paișpe de acel eveniment deoarece eu nu voiam decât să joc fotbal și să mă plimb cu bicicleta, ce-mi păsa mie de România sau de UE?

Mai apoi am văzut că acel eveniment, pentru mine nesemnificativ în acele momente, nu era chiar atât de nesemnificativ. Românii puteau trece granițele mult mai ușor la muncă în străinătate, ceea ce ducea la un trai mai bun familiei respective. Deja imaginea mea despre UE căpăta alte culori.

Am ajuns la liceu apoi am văzut că, dacă vreau, pot face o facultate în străinătate. Nu am făcut asta deoarece mă despart greu de casă, însă mulți colegi au ales acest drum care le deschide multe alte drumuri în viață. Și uite așa descopeream, în timp, tot mai multe avantaje pe care ni le oferea UE.

La Workshop-ul organizat de ziarul BUZZ am descoperit că noi, bloggerii botoșăneni, putem avea mai multe avantaje din partea Uniunii Europene. Ne putem crea o asociație și să aplicăm pentru proiecte, putem călători în Europa șamd.

Am organizat apoi un blogmeet la care am discutat despre europa și uite așa ne-am pus în plan să renunțăm timp de o lună la blogmeet-urile noastre și să încercăm ceva mai altfel.

Astfel luna aceasta nu vom mai schimba localul unde vom vorbi despre blogging ci vom schimba localitatea. Cu ajutorul Europe Direct Botoșani vom participa la o tabără unde vor fi prezenți atât bloggeri cât și jurnaliști, pentru a înțelege fiecare cum stă treaba în cealaltă tabără.

Așadar la sfârșitul lunii ne vom citi timp de un weekend de la Ipotești deoarece acolo va fi organizată tabăra.

Sursă imagine: clipartbest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.