Acasă Diverse Dinamo îi calcă pe urme Rapidului?

Dinamo îi calcă pe urme Rapidului?

Autor

Data

CATEGORIE

În mare parte, fotbalul românesc e o mare prostie. Cel puțin momentan. Sunt poate câțiva tineri care poate vor schimba imaginea fotbalului peste câțiva ani, deși mă îndoiesc. Naționalele U21, U19 se prezintă bine, însă cel puțin din punct de vedere fizic, jucătorii români nu se ridică la nivelul competițiilor europene. Poate doar Europa League, dar nu prea departe în primăvară. Vindem ieftin, nu investim și căutăm numai profit. Iar așa dispar echipele.

Rapid București este doar un exemplu. O fostă mare glorie, un nume mare, o echipă frumoasă care a dispărut rapid din cauza patronilor care au vrut doar să dea un boom în scurt timp, deși poate pe timp îndelungat și cu o gândire deschisă, ar fi putut scoate mai mult. Iar Dinamo pare să o ia pe urmele Rapidului.

A trecut peste un impas, atunci când a ieșit din insolvență, însă în ultima vreme lucrurile au luat-o razna și aici. Jucătorii beau înainte de meciuri, iar randamentul e aproape 0. Patronii vând tot ce e mai bun, chiar dacă ar putea mai întâi să își urmărească obiectivele, pentru a vinde mai târziu mai scump. Iar acum întreg clubul e la vânzare pentru 2 milioane de euro. Și e probabil să îl vândă, pentru că la nivelul ăsta suma nu e deloc mare, tot unuia care să caute să se îmbogățească peste noapte. Fără perspectivă de viitor.

Și parcă sunt de neînțeles toți acești investitori. Hagi este unul dintre aceia deștepți. A investit în jucători tineri, fără să bage bani în transferuri, iar apoi a vândut scump către FCSB. Becali îi va vinde mai apoi și mai scump, deci va fi și el pe profit. Doar că sunt prea puține cluburi care gândesc pe termen lung. Și Dinamo a avut o strategie oarecum bună, luând jucători liberi de contract, care mai apoi au demonstrat că sunt jucători chiar buni. De exemplu Gnohere, iar astfel de jucători au mai fost.

E păcat, mai ales că sunt dinamovist, însă decât să îi văd cum se zbat pe teren să alerge 90 de minute, mai bine nu îi mai văd deloc.

dinamo

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente