Totul despre cardul și abonamentele Revolut

Chiar dacă a trecut ceva timp de când Revolut a fost lansat în România, există încă multe curiozități despre acest serviciu. De aceea am decis să fac un articol complet despre Revolut, cu păreri și informații utile pentru toate persoanele interesate de aceste carduri bancare Revolut.

Dacă și tu ești una dintre persoanele care ar vrea să afle mai multe lucruri despre Revolut, păreri și alte lucruri interesante, atunci ai ajuns la locul potrivit. Descoperă din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre cardul și abonamentul revolut!

Ce este Revolut?

Revolut poate fi privit ca pe o bancă virtuală, fiind 100% digital, fără sedii fizice, așa cum ne-am obișnuit noi ca băncile să fie. Este un sistem bancar, să-i zic așa, foarte ușor de folosit și cel puțin interesant. Practic, ai o aplicație care reprezintă banca, iar de aici controlezi totul. Poți comanda un card virtual Revolut sau card fizic Revolut grratuit sau contra cost, iar mai apoi te poți apuca de tranzacții așa cum dorești.

Conform Wikipedia, Revolut este o companie financiară, care îți oferă posiblitatea de a avea un cont bancar în lei sau în Euro și totodată să generezi carduri MasterCard, Visa sau chiar Maestro. Din aplicație poți face schimb valutar fără taxe, poți tranzacționa criptomonezi și multe alte lucruri interesante.

Când a apărut Revolut?

Așa cum ziceam, Revolut este un serviciu destul de nou pe la noi. De fapt, ar fi mai corect să spun că Revolut este ceva nou în general. Iar asta deoarece a apărut abia în 2015, deci doar de 6 ani, în momentul scrierii acestui articol. Nu e nici mult, dar nici puțin.

A fost fondată de către Nikolay Storonsky și de Vlad Yatsenko, în Regatul Unit, sediul lor fiind localizat în londra. La ora actuală numără peste 1,500 de angajați.

Iar la cum pare să se dezvolte, am toate motivele să cred că Revolut va exista mult timp de azi înainte. Pare o aplicație de viitor, ba chiar un business care va revoluționa industria bancară.

Câți români au cont de Revolut?

Conform start-up.ro, România este a doua țară în ceea ce privește popularitatea acestui serviciu numit Revolut.

Cum faci un card Revolut?

Simplitatea este poate cel mai mare avantaj pe care Revolut îl prezintă. De exemplu, dacă vrei să comanzi un card Revolut, procedura este simplă de tot.

Ai nevoie doar de un smartphone și de un număr de telefon. Dacă intri aici, vei fi ghidat pas cu pas pentru înregistrarea pe platforma Revolut.

Va trebui doar să introduci numărul tău de telefon, iar apoi vei primi un SMS cu un link pentru a descărca aplicația Revolut. Vei avea nevoie și de o poză a cărții tale de identitate, adică a buletinului, precum și un selfie, pentru a confirma că ești tu. La început, va trebui să alimentezi contul 50 lei, bani pe care îi vei putea retrage apoi dacă dorești.

Apoi, îți vei putea comanda un card fizic. Dacă te înregistrezi folosind acest link vei putea comanda card Revolut gratis și chiar poți primi un mic bonus pe card.

De fapt, cardul Revolut e gratis, contracost fiind doar transportul. Și acesta poate fi gratis uneori, dacă folosești link-ul de mai sus, de exemplu.

Care este metode de livrare card Revolut

Livrarea cardului Revolut nu durează foarte mult, deoarece se face prin curierat rapid. Cardul meu a ajuns, de exemplu, prin FAN Courier. Am auzit însă și persoane care au primit cardul Revolut prin poștă, așa că probabil diferă de la un caz la altul, cine știe?

Cum ziceam, costurile pentru livrarea cardului Revolut pot fi diferite în funcție de metoda de livrare card Revolut. Vei plăti, probabil undeva în jur de 20 lei pentru acest serviciu.

De ce să îți faci card Revolut

Există multe motive pentru care ți-ai putea dori să-ți faci un card Revolut, iar asta deoarece deținerea unui astfel de card îți poate oferi destul de multe avantaje. Iată care sunt principalele avantaje ale cardurilor Revolut:

Avantaje Revolut

Poate că principalul avantaj pe care Revolut îl prezintă este faptul că ANAF încă nu au control asupra lui. Prin urmare, cel puțin la ora actuală, ANAF nu poate impune o poprire asupra contului de Revolut. Dar acesta nu este singurul avantaj pentru anumite persoane. Un alt avantaj ar fi și faptul că poți face schimb valutar cu până la 30 de monede, poți efectua transferuri de bani în străinătate în peste 150 de monede, iar cursul valutar este destul de bun.

Poți genera câte carduri virtuale vrei, chiar și unele de unică folosință, iar astfel plățile online devin mai sigure ca niciodată.

Plățile se fac instant, banii ajung de asemenea instant, între conturile Revolut, ceea ce este un alt avantaj important.

Revolut îți oferă reduceri suplimentare la o mulțime de magazine online. Poți beneficia de un discount de la 2% până la 40% dacă faci plăți cu cardul Revolut în magazine precum: Epantofi.ro, Elefant.ro, Vivre, Decathlon, Lensa, Answear, Noriel, Otter, FOOTSHOP, Somproduct, Libris, Tezyo, Farmec, Vegis, WatchShop.ro, Various brand, StarShiners, VitaMIX, Badabum și Wish. Iar lista aceasta sigur va deveni tot mai mare odată cu trecerea timpului.

Primești CashBack pentru comenzile efectuate, ceea ce înseamnă generoase economii pe care le poți face de-a lungul timpului.

Cardul Revolut poate fi adăugat în Google Pay, pentru a face plăți cu telefonul mobil. Un alt avantaj important, deci.

Ai posibilitatea de a investi în acțiuni și criptomonede, așa că dacă te pasionează domeniul, sigur poți face bani frumoși.

Revolut îți pune la dispoziție seiful Vault, care te ajută să faci economii în mod inteligent. Ba chiar poți împărtăși același seif cu mai multe persoane, întocmai pentru a putea aduna bani mai ușor pentru o vacanță, de exemplu.

Un avantaj important al Revolut este faptul că există un abonament Standard, care este gratuit. Sigur, este limitat, motiv pentru care există și abonamente Premium și Metal, care sunt contracost desigur.

Poți avea un IBAN, deci să îți încasezi pensia sau salariul pe Revolut. Sigur sunt deja multe persoane care fac asta.

Dezavantaje Revolut

Sigur, Revolut nu este perfect, ci prezintă la rândul lui anumite dezavantaje. Cel mai mare dezavantaj Revolut este faptul că nu te poți certa cu nimeni dacă întâmpini probleme. Sigur, există un sistem de suport, dar atât timp cât nu există un sediu Revolut în România, poate părea riscant să ții sume mari de bani pe acolo.

Eu unul nu recomand să țineți foarte mulți bani pe Revolut. Nu vrei surprize neplăcute și chiar dacă prezintă un nivel înalt de siguranță, sunt și persoane nemulțumite. Despre ele, vorbim mai jos.

În plus, pe mine m-a nemulțumit la Revolut faptul că au făcut anumite schimbări de care nu am fost anunțat. De exemplu, la început nu erau prea multe comisioane, apoi au apărut fel și fel de comisioane despre care am aflat din mers, pierzând bani deci. Despre comisioanele Revolut vorbim puțin mai jos.

Au fost și persoane care au avut probleme cu acest card, motiv pentru care se vorbește despre țeapă Revolut. Voi dezvolta și acest subiect.

Un dezavantaj este însă faptul că nu există prea multă transparență în ceea ce privește comisioanele. De asemenea, comisionul de 2% pentru orice retragere care depășește pragul de 800 de lei pe lună, în cazul abonamentului standard, mi se pare un dezavantaj.

Și cam astea-s dezavantajele pe care eu le-am găsit la Revolut!

Comisioane card Revolut

Comisioanele Revolut sunt influențate în mod special de abonamentul pe care îl ai. Încerc să le prezint, succint, în rândurile următoare:

Comisioane Revolut Pachet standard

  • 2% pentru retrageri după ce ai trecut de pragul de 800 lei pe lună;
  • 2.5 RON comision pentru transferurile internaționale, doar primul fiind gratuit;
  • 15 RON transfer SWIFT pentru USD, 25 RON pentru alte monede;
  • 0,5% comision pentru schimb valutar în timpul săptămânii, 1-2% în weekend;
  • Limita de 5.000 RON pe lună pentru schimb valutar.

Comisioane Revolut Pachet Plus

  • Aceleași comisioane ca în cazul pachetului Standard, aici existând însă un cost de 15 RON pe lună pentru abonament.

Comisioane Revolut Premium

  • Abonament lunar de 30 RON;
  • Primul transfer SWIFT este gratuit, apoi costurile sunt identice precum în cazul celorlalte pachete;
  • Comision de 1-2% pentru schimb valutar în weekend;
  • 2% pentru retrageri după pragul de 1.600 RON pe lună;

Comisioane Revolut Metal

  • Abonament 55 RON pe lună;
  • 2% pentru retrageri după pragul de 3.000 RON pe lună;
  • Apoi sunt aceleași comisioane ca la pachetul premium.

Cum pui bani pe cardul Revolut – metode de alimentare card Revolut

Alimentarea cardului Revolut este gratuită, deci nu există comisioane pentru depunere. Poți adăuga bani pe cardul Revolut doar prin transfer bancar sau folosind opțiunea de alimentare din aplicația Revolut.

Cum scoți bani de pe cardul Revolut

Banii adăugați pe Revolut pot fi folosiți aproape oricum dorești. Poți face plăți online, poți adăuga cardul Revolut în Google Pay pentru plăți cu telefonul și totodată poți plăti în majoritatea magazinelor fizice. Eu unul nu am avut probleme cu plățile folosind cardul Revolut, chiar dacă l-am folosit destul de des.

Poți scoate de la orice bancomat, însă pot exista comisioane dacă depășești pragul impus de abonamentul pe care îl deții.

Este revolut țeapă? Adevărul despre Revolut!

Se vorbește tot mai des despre faptul că Revolut este o țeapă. Totuși, eu îl folosesc de mai bine de un an, sau poate chiar de doi, și pot spune că Revolut nu este țeapă! Nu am avut niciodată probleme cu banii de pe contul Revolut și chiar rulez câte ceva pe acolo. Nu mult, dar există câte ceva mereu.

Ba chiar am și abonamente de donații către 2 ONG-uri de la noi, prin intermediul Revolut.

Trebuie totuși să recunosc că au ajuns și pe la urechile mele povești conform cărora unii oameni s-au trezit cu conturile blocate, având destul de mulți bani pe acolo. De aici și sfatul de a nu ține prea mulți bani pe Revolut, pentru a nu-ți lua țeapă.

Nu am urmărit îndeaproape poveștile despre Revolut, însă voi căuta astfel de experiențe și voi reveni cu actualizări.

Dacă aveți păreri despre Revolut, pe această temă, puteți lăsa un comentariu. Orice experiență ajută.

ANAF și banii de pe revolut?

Se spune despre cardul Revolut că nu poate fi monitorizat de către ANAF și că nu poate fi blocat de către aceștia. Nu au apărut încă povești în care ANAF să fi pus poprire pe un card de la Revolut, însă cine știe ce ne rezervă viitorul?

Conform unui articol de pe wall-street.ro ANAF poate cere informații din străinătate dacă sunt necesare. Totuși, nu au fost prea clari în ceea ce privește posibilitatea de a impune poprire asupra unui card de la Revolut, însă probabil că este suficient să primească informații oficiale în ceea ce privește banii rulați pe un cont Revolut, pentru ca mai apoi ANAF să-și ceară partea.

Dar, până când nu vor apărea cazuri reale în acest sens, nu ne putem da cu părerea.

Ce faci dacă ți s-au blocat banii pe Revolut

Nu puține persoane s-au trezit cu banii blocați pe Revolut sau cu contul blocat. Ce ai de făcut în acest sens? Ei bine, singurul lucru pe care îl poți face este să contactezi echipa de suport Revolut. Vei afla care este motivul blocării și totodată vei putea oferi informațiile necesare rezolvării acestei probleme.

Poți contacta echipa Revolut folosind aplicația, acest link sau chiar telefonic la +442033228352.

Important de precizat este faptul că suportul prin chat din aplicația Revolut este disponibil nonstop, însă clienții cu abonament Premium sau Metal au prioritate.

Dacă ai avut un cont Revolut blocat, ar fi util să lași un comentariu în secțiunea forum, pentru a afla mai multe detalii în acest sens.

Criptomonede pe Revolut

Revolut oferă posibilitatea de a investi în Criptomonede, funcție la care apelez și eu când mai am mărunțiș în cont. Practic, pe Revolut ai posibilitatea de a cumpăra și a vinde o mulțime de criptomonede.

Ai posibilitatea de a investi în Bitcoin, XRP, Etherum și alte tokenuri interesante foarte ușor. Ai notificări și un sistem sigur de stocare a criptomonedelor, așa că dacă te pasionează piața monedelor virtuale, ai putea exploata Revolut în acest sens.

Eu unul cumpăr criptomonede cu mărunțiș, de 2-3 lei pe lună și le las acolo. Cine știe ce se va întâmpla peste ani și ani?

Care sunt pachetele disponibile pe Revolut

După cum bine ai dedus probabil din ceea ce ai citit până acum, Revolut poate fi gratis, dacă alegi pachetul standard, sau contracost, dacă optezi pentru unul dintre cele 3 abonamente pe bani: Plus, Premium sau Metal.

Care sunt beneficiile acestor pachete și de ce ar trebui să optezi pentru unul? Ei bine, am găsit eu câteva motive:

Pachetul standard Revolut – costuri și beneficii

Eu am pachetul Standard, pentru că e gratis. Pachetul Standard de la Revolut îți oferă posibilitatea de a retrage bani gratis de la bancomat, fără să depășești pragul de 800 RON.

Contul este gratis, poți primi un IBAN gratuit, poți crea un cont Revolut Junior, faci gratis cumpărături online folosind cardul obișnuit ori un card virtual. Ai parte de o dobândă zilnică la economii de până la 0.15% RAE, comisionul pentru schimb de criptomonede este de 2,5% iar pentru schimbul de mărfuri de 1,5%. Ai la dispoziție peste 150 monede la cursul interbancar pentru cheltuieli internaționale și o limită de 1.000 GBP pentru schimb valutar fără comision.

Pachetul Revolut Plus – costuri și beneficii

În cea mai mare parte, abonamentul Plus este se aseamănă cu cel Standard. Există și câteva diferențe. Iar cea mai notabilă este costul de 15 RON pe lună. Poți beneficia de carduri personalizabile, livrarea se face în mod standard și ai parte de serviciu non-stop de suport clienți cu prioritate.

Poți deschide 2 conturi Revolut Junior și ai parte chiar de caracteristici exclusive Junior, precum „celălalt părinte” sau „Obiective și Sarcini”.

Ai parte de protecție a achizițiilor, în limită de 1000 GBP/an, protecție biletelor la evenimente în limita a 1000€ pe an, ramburs până la 90 de zile după achiziție, cumpărături online mai sigure , o dobândă de până la 0,3% RAE la economii și cam atât.

Pachetul Revolut Premium – costuri și beneficii

Treburile se schimbă începând cu pachetul Premium, în valoare de 30 RON. Ai parte de o gamă de designuri exclusive pentru carduri, o plată internațională gratuită, livrare express gratuită pentru carduri precum și prioritate non-stop la suport. Abonamentul mai oferă 2 conturi Revolut Junior cu caracteristici exclusive, protecția achizițiilor de până la 2.500 GBP/an, protecția biletelor, protecția returnării și cumpărături online mai sigure.

Dobânda zilnică la economii este de până la 0.65% RAE, 1,5% comision la criptomonede și 0.50% la mărfuri.

Schimbul valutar este fără comision în mod nelimitat iar cele mai importante beneficii sunt poate asigurarea medicală internațională, asigurarea pentru bagaje și zboruri întârziate dar și acces gratuit la lounge cu SmartDelay pentru tine și încă o persoană.

Pachetul Revolut Metal – costuri și beneficii

Ce ai nou în cazul abonamentului Metal, în valoare de 55 de lei pe lună, spre deosebire de abonamentul Premium?

În primul rând, limita pentru retrageri de la bancomat fără comision este de 3000 RON pe lună. Ai parte de cardul Revolut Metal Exlusiv și cashback pentru plățile cu cardul. Poți face 3 plăți internaționale gratuit și poți deschide până la 5 conturi Revolut Junior. Limita de protecție a achizițiilor este de 10.000 GBP.

În plus, accesul gratuit la lounge cu SmartDelay este valabil pentru tine + 3 prieteni și franșiză de închiriere mașină pe durata a 31 de zile din călătoria ta.

Actualizare 10.11.2022: Revolut oferă acum Credite

Mai nou, Revolut oferă și credite în valoare de până la 125.000 lei, cu rată fixă a dobânzii, totul doar din aplicație.

Din câte am văzut, rata anuală a dobânzii este de 6,99% iar DAE, anume Dobânda Anuală Efectivă, este de 7,22%, dar depinde mai ales de suma pe care vrei să o împrumuți. Perioada pe care se poate face credit este cuprinsă între 6 luni și 60 de luni. Valoarea creditului poate fi de până la 16,75% DAE.

Am făcut o simulare iar la un cred de 10.500 de lei, vei plăti o rată lunară de 1,793,90 RON. Asta înseamnă că vei da înapoi cu 263 de lei mai mult, dar cu cât creditul este pe o perioadă mai lungă, cu atât mai mult vei plăti.

Întrebări și răspunsuri despre cardul Revolut

Acest articol va fi actualizat continuu, ori de câte ori aflu noi informații despre Revolut. De asemenea, comentariile voastre pot ajuta foarte mult pentru o bună informare pe acest subiect. De aceea, ar trebui să nu ezitați să puneți întrebări, să oferiți răspunsuri sau să lăsați alte comentarii ce pot fi utile.

  • Î: Cardul Revolut poate fi folosit pe mai multe telefoane?
  • R: Da, însă va fi necesar să confirmi numărul de telefon cu un cod primit prin SMS.
  • Î: Se percepe comision dacă alimentez prin metoda top-up de pe un card obișnuit pe un card Revolut?
  • R: În general nu, dar sunt bănci care îți pot lua un comision anume. Depinde doar de banca de la care ai cardul.
  • Î: Ce este Revolut? Este o bancă, ori ce?
  • R: Revolut are licență bancară din Lituania, însă nu poate fi considerată o bancă, deoarece nu folosește această licență?
  • Î: Pot scoate banii în EUR de pe contul Revolut la bancomat?
  • R: Din păcate nu.
  • Î: Pot adăuga cardul Revolut în Google Pay sau Apple Pay? R: Da, se poate.
  • Î: Pot pune bani pe cardul Revolut de la un Bancomat?
  • R: Nu. Vezi care sunt metodele de alimentare card Revolut mai sus.
  • Î: Dacă transfer bani din contul Revolut în IBAN-ul unei alte bănci, plătesc comision?
  • R: Nu.
  • Î: Banii au fost luați de două ori după ce am plătit în magazin, iar prima încercare de plată cu cardul a fost eșuată. ce trebuie să fac?
  • R: Nimic, se vor întoarce banii pentru plata eșuată înapoi în cont. La fel se întâmplă și la ING.
  • Î: Câte carduri virtuale pot face pe Revolut?
  • R:Maxim 5 în 30 zile sau 7 dacă ai un singur card fizic.
  • Î: Pot folosi cardul Revolut în alte țări europene?
  • R: Sigur că da.
  • Î: De ce îmi cere verificarea sursei fondurilor mele?
  • R: Este o practică pentru a se preveni spălarea banilor.
  • Î: Pot plăti abonamentul Netflix cu Revolut?
  • R: Doar cu un card fizic se poate, deoarece s-au făcut abuzuri de-a lungul timpului.
  • î: În cât timp ajunge cardul de Revolut?
  • R: Depinde de la caz la caz. Au fost și cazuri când cardul a ajuns în 2 zile dar și cazuri în care a durat 2 săptămâni. Altfel spus, după cum îți este norocul!

Ai ceva de spus despre Revolut? Lasă un comentariu mai jos.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.