Skip to content

De ce nu mă grăbesc să mă uit la The Hobbit

Mereu am fost un fan al filmelor din seria Stăpânul inelelor precum și din The Hobbit. Se pare că cel din urmă a creat însă destul de multă zarvă iar sălile de cinema au fost pline încă de când acest film a apărut și la noi. Totuși eu nu mă grăbesc deloc să văd acest film și am un motiv destul de bun, cred eu.

Mi-au plăcut mult filmele din această serie și astfel am zis că trebuie să încep să citesc și cărțile. Am început cu The Hobbit și am terminat cartea respectivă într-o singură zi. A fost tare faină experiența asta și de aceea mă gândesc să o repet, poate chiar mâine.

Totuși când am făcut cunoștință cu Tolkien prin intermediul cărții sale am văzut faptul că o carte poate fi mult mai bună decât filmul. De fapt, de atunci nici nu m-am mai uitat foarte mult la filme ci doar de puțin timp am început să mă uit la seriale. Pur și simplu îmi place mult mai mult să citesc cartea deoarece mi se pare ca aș pierde din calitatea cărții dacă m-aș uita la film.

Am văzut atât filmele The Hobbit dar am și citit cartea astfel încât pot spune care variantă mi s-a părut mai bună. Ei bine după ce am terminat de citit cartea părerile mele bune despre film s-au schimbat puțin deoarece am observat multe modificări care m-au deranjat. Citind cartea am trăit mult mai intens experiențele personajelor din carte decât vizionând filmul și astfel nu mă grăbesc să mă uit la The Hobbit, chiar dacă probabil o voi face cândva și pe asta.

Așadar dacă nu ați văzut The Hobbit vă recomand să citiți cartea înainte. Merită.

hobbit-battle-five-armies-bilbo-poster

Sursă imagine: screenrant.com

2 Comments

  1. Coffee Coffee

    Altceva ce a mai scris Tolkien? Eu am vazut deja filmele, cu exceptia partii a III a din Hobbitul.

    • Lord of The Rings sunt cele mai populare carti ale sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.