Comentarii

  1. Am făcut și eu câteva cumpărături din China. Un ceas pe care l-am oferit unchiului meu și niște lămpi led pe USB Xiaomi, chestii ce au ajuns cu PostNL la poșta vamală. La următoarele comenzi am ales Hungarian Post, așa că au ajuns direct la poștaș. Cea mai semnificativă „cumpărătură” din China a fost telefonul Leagoo Elite 4.

  2. Prima comanda pe Aliexpress am facut-o in urma cu 4 ani. Dar imi iau consumabile, nuchestii pe care sa le tin mereu. De exemplu, nu mi-as lua ceas din china. Ceasurile sunt o investitie pe care fiecare barbat si fiecare femeie ar trebui sa o ia mai in serios. Cred ca ceasurile sunt ca femeile. Nu iei o varianta frumoasa si proasta facuta gramada. It’s that simple 😀

    O chestie care nu imi place la Aliexpress este faptul ca unele colete depasesc perioada de livrare mentionata pe site (de 15-60 de zile). Mie zilele trecute mi-a venit o comanda plasata pe 1 noiembrie. Da, a durat mai mult de 3 luni. In cazuri d’astea sa fii foarte atent, sa te uiti cand se termina “purcase protection”. Daca sunt mai putin de 5 zile si nu ti-a sosit coletul, sa le dai mesaj sa iti prelungeasca perioada. In caz contrar, daca nu le dai mesaj iar perioada de protectie se termina, nu mai ai dreptul sa soliciti returnarea banilor (daca, de exemplu, coletul nu soseste nici dupa 4 luni).

    Alta chestie. Vezi ca toate coletele sosesc la Posta Vamala (in unele judete exista un singur oficiu vamal). Se plateste o taxa de 1 leu pentru fiecare colet, un fel de taxa de vama. Iar daca valoarea coletului depaseste 10$, platesti si TVA. Deci daca vrei mai multe maruntisuri si depasesc valoarea de 10 dolari, mai bine le comanzi separat. Nu se merita sa platesti tva-ul (e vreo 24%).

  3. Eu am plasat o singură comandă pe site-ul chinezesc shein.com, dar nu am fost mulţumită de produse. Am pierdut vreo 30$ (acum 3 ani dolarul era mult mai mic), dar nu regret că am încercat. Până nu te convingi singur, nu-ţi trece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.