Cum să îți alegi telefonul pentru a nu fi dezamăgit de alegerea făcută
De când am început să public mai des review-uri aici pe blog, distribui mai des articole prin grupurile de pe Facebook cu lume interesată de anumite mărci de telefoane. Astfel, inevitabil ajung să descopăr fel și fel de păreri de la deținătorii modelului de telefon despre care eu am scris.
În urma numeroaselor păreri descoperite pe internet, concluzia mea e că o mulțime de persoane nu știu să își aleagă aceste dispozitive.
Descopăr că anumite persoane au așteptări foarte mari de la telefoanele de buget și, mai mult decât atât, sunt revoltate descoperind că telefonul pe care au dat mai puțin de 1000 de lei nu rupe jocurile și nu face poze la fel de bune precum un aparat foto profesionist.
Deduc că puține sunt persoanele care se folosesc de anumite criterii pentru alegerea dispozitivelor folosite zilnic, iar majoritatea se orientează probabil după marcă și preț.
Este însă mult mai important să îți stabilești așteptările pe care le ai de la un nou telefon, pentru ca mai apoi să faci alegerea potrivită.
Stabilește regimul tău obișnuit de exploatare a telefonului iar astfel te vei orienta către un model care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.
Trebuie să te uiți neapărat la specificațiile tehnice ale dispozitivului, deoarece acestea îți spun totul despre performanțele pe care telefonul respectiv le va avea. Și chiar dacă nu te pricepi prea bine la detaliile tehnice, fără dar sau poate vei găsi o mulțime de informații utile pe internet.
Altfel spus, o bună documentare te va ajuta să eviți dezamăgirile și mai ales să îți alegi corect telefonul.
Voi ce criterii folosiți pentru alegerea telefonului?
Oricum părerile sunt împărțite pentru fiecare model de telefon dar într-adevăr sunt anumite criterii cum ar fi procesorul , bateria , memoria RAM , camera
Simplu:
– Minim 8 Gb Ram,
– Minim 4500 Baterie (de preferat Li-Pol),
– Minim Cat 19 pe date,
– Minim a/b/g/n/ac/6 (a/b/g/n/ac/ax) pe wifi,
– Minim 90 Hz,
– Minim 4k/6k,
– Minim 25w/33w incarcare rapida.
– IPS LCD si AMOLED: pe AMOLED luminozitatea este mai puternica, insa pe IPS LCD jocurile sunt stabile.
Acestea fiind spuse, gaseste-ti telefonul care ti se potriveste