Cum să iei permisul ușor

Citind articolul Iuliei, m-am gândit că ar merge povestită aici experiența mea cu permisul de conducere. Să tot fie vreo 6-7 de când am obținut permisul de conducere și sunt fericit, cumva, că am avut grijă de el.

L-am păstrat mereu în portofel, am reușit să evit incidentele și totodată mă pot lăuda cu faptul că nu am primit nici o amendă până acum. Sper că voi putea spune asta și peste 10-20 de ani, dar ținem aproape, că ne-om citi și atunci.

Mă gândesc că există oameni care caută metode prin care pot lua permisul ușor. Așa că de ce să nu le zic varianta mea?

Nu e nimic ilegal, așa că dacă sperai să îți dau un pont pentru a obține permisul de conducere cu câteva sute sau mii de euro, am o veste proastă: nu îl vei primi. În schimb, îți ofer gratuit o strategie care te-ar putea ajuta și pe tine să obții permisul de conducere cu mai puține emoții.

Când am început școala de șoferi, a fost o decizie foarte spontană. Nu am făcut școala la 18 ani, așa cum fac atât de nerăbdătorii tineri de obicei. Nu eram deloc atras de mașini, situație financiară nu prea era, așa că nu prea mă visam la volan.

Totuși, la un moment dat mi-am zis: ce-ar fi să dau de permis? Începeam să câștig ceva bănuți de pe internet, așa că puteam pune deoparte banii necesari pentru a urma școala de șoferi. Vreo 1300 de lei au fost atunci, plus costurile pentru navetă.

Cu toate acestea, când m-am urcat la volan prima oară, nici măcar nu știam câte pedale există. Nu exagerez deloc. Este ușor de înțeles deci că la primele 14-16 ore eram dezastru în trafic.

Apoi a început să placă și, cred eu, conduceam din ce în ce mai bine. Sala am luat-o ușor iar imediat după am fost programat la oraș, ceea ce m-a luat puțin prin surprindere, deoarece aș mai fi așteptat puțin.

Văzut atât de aproape de examen, am început să caut o strategie și am găsit-o chiar în timp ce îmi așteptam rândul. Am avut 3 colegi în față, toți de la același instructor, așa că am putut observa cum stă treaba. Mi-am dat seama că polițistul e destul de ok, dat fiind faptul că doi dintre colegi au luat permisul chiar dacă nu au condus grozav. Doar o colegă a fost picată, după ce s-a suit pe trotuar, în ciuda faptului că a mai dat cu roata în bordură destul de serios înainte.

Mi-am zis că e imposibil să pic. Dar pentru a mă asigura că nu se întâmplă nimic neprevăzut, am zis că trebuie să conduc încet. Am condus cu 20-25 km/h, știind că voi fi penalizat, dar nu suficient încât să pic. Am considerat că așa pot evita orice situație nasoală.

De asemenea, colega a ajuns pe trotuar cumva și din cauza polițistului care nu a fost destul de clar cu indicația de la dreapta, ea crezând că acel la dreapta va trebui făcut peste vreo 100 de metri. Când colo, la dreapta era la vreo 25 de metri, pe o stradă foarte îngustă, de existența căreia nici măcar nu știam. Acolo avea treabă polițistul. Trăgându-i de volan, mașina a ajuns pe trotuar.

Nu mi-am dorit o situație asemănătoare așa că am cerut confirmare după fiecare indicație, pentru a fi sigur că am înțeles. Nu a fost prea fericit polițistul cu asta, dar aia e.

Chiar dacă am accelerat eu spre final, sperând că va fi curată fișa, am fost penalizat pentru viteză redusă și pentru un viraj greșit într-o intersecție destul de stupidă din Botoșani. Culmea e că fusesem avertizați chiar înainte de examen în legătură cu acea intersecție, pentru că unul dintre noi trebuia să ajungă neapărat acolo, în drumul către Serviciul Public de Permise și Înmatriculări, acolo unde era lăsat polițistul la final de zi. Numai că am uitat complet ce trebuia să fac.

Totuși, am luat permisul și, cred eu, totul pe merit. Prin urmare, ați putea încerca să faceți la fel, de ce nu?

Distribuie articolul:

6 comentarii

 1. Poate dacă procedam și eu așa și ceream confirmare pentru tot, nu picam prima dată 😂

  Am picat pentru că milițianul cu care am dat atunci era cunoscut pentru faptul că încearcă să te facă să greșești. Și nu s-a dezmințit, mi-a spus să virez pe un interzis.

  Ceea ce am executat, că vorba aia, ordinul se execută, nu se discută 🤣 așa că am picat cu brio.

  A doua oară însă, cred că aș fi putut să circul și pe trotuar sau pe contrasens, îl durea pe ăla la 5 metri în față, a vorbit la telefon tot examenul, am luat-o pe unde a vrut mușchiul meu, nu l-a interesat nimic. Numai la final mi-a făcut un semn ridicând bărbia, indicându-mi unde să parchez și aia a fost.

  • Scuze că nu am scris articolul mai devreme. :)) Deci nu e un mit că există polițiști care te îndeamnă prost, doar ca să te testeze.

   Fain al doilea examen, fără emoții presupun.

   • Nu, chiar nu e mit. Cel puțin în Brașov, pe vremea mea, erau minim vreo 2 cunoscuți pentru genul ăsta de comportament.

    Nu știu dacă între timp s-o mai fi schimbat ceva sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.