Cum să fii mai eficient în tot ce faci?

Am multe probleme în general, care sunt adevărate piedici ce stau între mine și obiectivele mele. De exemplu, mi-aș dori să scriu mai mult aici, chiar dacă acum stau destul de bine cu constanța în care public, dar și pe alte bloguri pe care le dețin. Și nu mereu îmi iese așa cum mi-aș dori.

În plus, atunci când apare monotonia sau vreun drum de făcut la țară, acolo unde numai pe laptop nu îmi vine să stau, se adună repede zilele în care nu public. Sigur, soluția ar fi să am articole la ciorne pe care să le programez sau să le țin pregătite special pentru aceste zile. Pentru a le avea, ele trebuie scrise.

Eficientizarea timpului de care dispun reprezintă cea mai mare provocare pentru mine în prezent. Așa că am decis să caut câteva soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

Cel mai adesea, mă apuc să scriu un articol și peste 10 minute mă trezesc fie pe rețelele de socializare, fie pe vreun site de știri sau pe cine știe ce forum. Așa se face că mă lungesc mult cu scrierea acelui articol. Mai mult decât ar fi necesar în mod real.

Așa că am decis să fiu atent la site-urile pe care ajung atunci când ar trebui să scriu și le-am blocat. Folosesc un program Cold Turkey Blocker, varianta free. Acum când scriu acest articol văd că au și ceva soft pentru scris. Practic, când începi să scrii, nu poți ieși de acolo până nu ai finalizat articolul. Ori cel puțin așa înțeleg eu că funcționează. Îl voi testa și revin cu un articol pe tema asta, dacă voi considera că merită.

Am blocat cu Cold Turkey Blocker toate site-urile unde pierdeam timpul și le deblochez doar atunci când am terminat de scris articolul. Iau o pauză și încep iar.

Există și opțiunea de a bloca site-urile pentru un anumit interval de timp și nu vei putea interveni să pui pe pauză setarea. Am făcut-o în prima zi și mă gândesc să o încerc iar, în cazul în care mă voi simți slab.

Practic, atunci când intri pe un site blocat, îți apare un mesaj de genul nene, ieși de aici că ai treabă. Mă rog, nu scrie asta, dar ar fi fost interesant.

La Ramona am aflat despre ceasul Pomodoro pe care am decis că trebuie să îl încerc și eu. Culmea e că eu făceam deja ceva asemănător de câteva zile. Îmi porneam cronometrul și nu mă opream din scris timp de 30 minute, de exemplu.

E o strategie eficientă pe care o voi folosi o perioadă, cel puțin până când voi reuși să devin mai eficient în ceea ce fac.

Voi cum vă eficientizați munca?

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.