Cum mă descurc ca fotograf la început de drum

Încă nu s-a pus praful pe aparat dar totuși știu că l-aș fi putut scoate mai des pe afară. Weekendul trecut (17-19 septembrie 2021) am avut o mică ieșire la munte, nu foarte departe de Suceava. La Vatra Moldoviței mai exact, acolo unde are un prieten casa bunicilor. Prin urmare, cazare gratis, liniște deplină.

Am luat și aparatul să mai adun experiență. Din păcate vremea nu prea a ținut cu minte, a plouat mai mereu, însă în puținele momente cu soare am încercat să fac câteva poze. Așa că în ultimele zile au tot apărut poze noi de la mine pe Instagram. Puteți da un follow aici și dau eu o bere.

Am încercat să pozez peisaje, am făcut poze prin natură dar și câteva instantanee. Nu m-au dezamăgit rezultatele.

Mai trebuie să trec însă prin manualul aparatului, însă pentru asta ar fi bine să îl imprimez în format asemănător unei agende. Ar fi mai ușor de parcurs, decât așa în format digital. Sunt setări care încă îmi scapă, pe care le uit sau pe care nu le accesez prea ușor. Treburi pe care aș vrea să le evit în viitor.

În plus, încă nu reușesc să îmi găsesc interesul de a urmări numeroasele ore cu conținut util din domeniu de pe YouTube. Îmi pierd repede atenția și constat că m-am uitat jumătate de oră la un tutorial fără să fiu cu adevărat atent la el, ceea ce nu e prea ok.

Sunt mai degrabă fan al tutorialelor scrise, pentru că mi-e mai ușor să parcurg informațiile. Este însă un domeniu în care imaginile vorbesc, așa că va trebui să fac cumva să găsesc niște videoclipuri suficient de captivante cât să pot fi atent cap coadă.

A fost și ceva tabără, ori ceva de genul, de fotografie la Botoșani. Mi-a scăpat însă, dar nici nu am văzut să fie promovată. Trebuie să mă interesez care e mersul, că nu mi-ar strica o astfel de experiență.

În rest, încerc să fac poze cât mai des, să exersez și să experimentez cu ce am, deși recunosc că râvnesc la încă un obiectiv. Cred însă că mai am de învățat multe pe ăsta, iar apoi când mă voi simți limitat de el, să mai iau unul.

Dacă sunt printre voi meseriași în ale fotografiei, capabili să ofere un sfat, dau eu o bere!

2 Comentarii

  1. Cel mai bine inveti de pe Youtube, iar apoi mergi sa pui in practica. E bine sa ai si de la cine invata, dar e oki sa ai si o baza, sa ai un punct de plecare. Altfel, invatarea e tot mai grea.

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.