Cum adaugi numele unei străzi pe Google Maps

Ori de câte ori am fost nevoit să merg în câte o locație necunoscută, m-am bazat pe GPS. Mi se pare cel mai confortabil mod de a călători și totodată nu mi s-a întâmplat niciodată să mă ducă aiurea, așa cum povestesc alții că au pățit.

Fac asta și atunci când merg pe la cine știe ce rude la care nu am fost niciodată, prin localități rurale pe unde nu am mai pășit vreodată. Prefer să cer adresa în loc de indicații, pentru că nu toată lumea știe să le ofere.

Partea bună este că multe localități au deja numele străzilor pe hartă, așa că îți este mai ușor să ajungi chiar și la mătușa aia pe care nu ai văzut-o de 30 de ani, chit că stă la marginea satului, pe cine știe ce uliță care nu a văzut piatră în viața ei. Da, există astfel de străzi.

Numai că, în Botoșani fiind, la mine la țară nu sunt trecute străzile pe Google Maps, chiar dacă au trecut ceva ani de când s-au pus tăblițele cu numele străzilor pe garduri. De fapt, de atunci au și dispărut multe din ele iar dintre cele care au rămas, multe sunt vandalizate.

Adăugare nume de străzi sau locații pe Google Maps

Am fost curios dacă pot face eu ceva în acest sens și aparent se poate. Drept urmare, iată cum pot fi adăugate numele străzilor sau chiar locațiile pe Google Maps.

Înainte de toate, trebuie să intri pe Google Maps sau să deschizi aplicația pe telefon. Mi-am căutat localitatea în care am copilărit, iar din colțul din stânga sus, am apăsat pe cele trei linii:

adăugare adresă google maps

Aparent, un copil a adăugat o poză cu Turnul Eiffel. Am raportat asta, sper să scoată imaginea de acolo. Voi căuta să văd dacă pot pune o fotografie mai reprezentativă.

Din meniul care ți se va deschide, apasă pe Editează harta dacă vrei să adaugi numele unei străzi sau pe Adaugă o locație lipsă dacă vrei să adaugi o locație.

Dacă vei apăsa pe editează harta, ți se va deschide următorul meniu:

De aici, vei alege adaugă sau corectează un drum. Selectezi drumul dorit, iar apoi poți face diferite modificări, inclusiv adăugarea numelui străzii.

Din câte poți vedea, poți elimina un drum, îi poți modifica forma, îl marchezi ca închis sau blocat, sau poți să incluzi indicații de orientare în trafic. O mulțime de informații ce pot fi de ajutor altora, sunt sigur! De asemenea, poți adăuga un drum nou, în cazul în care acesta a fost creat de curând sau nu există pe Google Maps.

În cazul în care vrei să adaugi o locație nouă, cum ar fi un magazin, folosești butonul corespunzător. Mai apoi ți se va deschide următoarea interfață:

Alegi adresa, pui numele și mai apoi apasă pe butonul albastru pe care scrie „trimite”.

Modificările nu sunt efectuate instant, ci va dura ceva până când vor apărea pe hartă. Totuși, voi reveni eu cu o actualizare în acest sens.

Momentan nu cunosc numele tuturor străzilor, însă voi face o plimbare prin localitate să văd ce plăcuțe mai sunt pe garduri, pentru a adăuga mai multe. Sper să fie de ajutor.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.