Cine ar fi zis că e atât de util fierăstrăul tip sabie?

De când fac pe meșterul prin curte, am avut ocazia să descopăr diferite scule, iar entuziasmul de a încerca lucruri noi e la cote destul de înalte. De altfel, nevoia anumitor unelte apare când te aștepți mai puțin, iar mai apoi descoperi cât de ușor ar fi fost viața dacă le aveai de mai mult timp.

De exemplu, lucrul ăsta l-am descoperit când am cumpărat caprele de lucru. La fel e și cu fierăstrăul vertical.

Chiar dacă sunt la al doilea produs de acest tip, de primul nu m-am putut bucura. În urmă cu 2-3 ani cumpărasem un fierăstrău sabie de pe plan local. ProCraft sau ceva de genul. L-am ars din prima zi și nu neapărat că ar fi fost prost, chiar dacă și asta ar putea fi o cauză, ci pt că am tras eu prea mult de el. Încă mă gândesc să îl duc într-un service, poate-poate. Mai există oare ateliere pentru reparat astfel de scule?

Revenind, am prins un preț bun pentru fierăstrăul Bosch PSA 700 E în variantă resigilată și am zis că nu trebuie să îl ratez. În general am o experiență bună cu sculele Bosch, așa că am zis că merită să mizez puțin mai mult pe brand.

L-am cumpărat din două motive:

  1. Pentru tăiat oase, când se taie porcul de Crăciun;
  2. Pentru tăiat crengi.

Vă povesteam că am niște salcâmi de-a lungul gardului, pentru care am făcut gardul strâmb și din cauza cărora nu pot pune viță de vie. La ei nu vreau să renunț, pentru că umbra lor e prețioasă. Am tăiat 3 dintre ei la nivelul gardului, așa că mă aștept ca în primăvară să răsară o mie de crenguțe noi.

De altfel, restul aveau fel și fel de crengi crescute aiurea, care trebuiau sacrificate. Numai că nu e chiar ușor să faci asta, cocoțat pe scară, la ceva metri înălțime. Iar dacă mai pui și răul meu de înălțime în rețetă, clar iese o misiune cu transpirații.

Am încercat cu barda, dar nu găsești o poziție ok. Cu drujba nici nu încape îndoială, așa că fierăstrăul e soluția ideală. Poate fi folosit cu o singură mână, iar dimensiunile lui generoase pe lungime ajută.

A venit cu o lamă inclusă, așa că ar mai trebui să adaug 2-3 de rezervă în magazie, să fie acolo. Nu îl voi folosi foarte des, dar știu că va fi de ajutor atunci când voi apela la el.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.