Ce faci când primești bani în plus de la angajator?

Te bucuri de ei, îi spargi într-o seară în oraș sau încerci să afli care e treaba cu ei? Probabil că majoritatea persoanelor ar alege prima variantă.

Și totuși, vi s-a întâmplat ca în ziua în care trebuie să primiți leafa să primiți o sumă mai mare decât de obicei? Sau nu neapărat în această zi. Imaginați-vă că vă treziți brusc cu niște bani de la actualul sau fostul angajator. Ce faci cu ei?

Într-o discuție de pe un grup de Facebook, o persoană a considerat că i se cuvin acei bani. A considerat că a trebuit să primească din urmă. Așa că a intrat în ei cât s-a putut de rapid.

Problema este că după câteva zile a venit sms de la curier conform căruia trebuia să predea banii înapoi. Ceva de genul: adresă recuperare sume necuvenite. Iar acum căuta soluții pentru a nu mai restitui banii, fiind într-o situație financiară dificilă, și mai ales neștiind că banii nu i-au fost oferiți cu un motiv anume.

Știu că ori de câte ori mi s-a părut că am primit mai mult decât era cazul, am ridicat semne de întrebare și am întrebat mai departe. De asemenea, sunt ceva ani de când 2parale, de atunci, a făcut plăți aiurea și m-am trezit cu o sumă destul de frumușică în cont. Am întrebat care-i treaba cu ei, au zis că e greșeală, așa că am restituit banii imediat, chiar dacă m-aș fi bucurat să rămână la mine.

Ați trecut prin astfel de situații?

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Merg la FMI… glumesc… nimeni nu-ți oferă bani în plus ci doar atât cât ați stabilit de comun acord…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.