Capra cu trei iezi. Filmul de pe Netflix
Vestea lunii trecute a fost lansarea filmului Capra cu trei iezi pe Netflix. A prins bine la public, ca aproape orice alt film românesc de altfel. Ba chiar a ocupat și prima poziție în top, ceea ce nu e puțin lucru.
Încă de când zărisem afișul în cinema, am zis că trebuie să îl văd. Nu am mai reușit să ajung la el, așa că m-am bucurat să îl găsesc pe Netflix.
Nu țin minte să mai fi văzut un film românesc de groază. Să mai fie și altele, oare? M-aș bucura să îmi spuneți în comentarii. Oricum, nu aș încadra acest film în categoria filme de groază, ci mai degrabă la thrillere.
Filmul a fost inspirat din povestea cu același nume, scrisă de Ion Creangă. De fapt, chiar respectă și firul poveștii, așa cum mi-l amintesc eu de când eram mic. Da, am fost și mic.
În rolurile principale îi avem pe Maia Morgensten și Marius Bodochi. În rolul ieduților sunt Răzvan Ilina, Silviu Corbu și Antonio Gavrilă.
Pe IMDB are 7.7, recunosc că și mie mi-a plăcut destul de mult. Pentru un film cu un buget de 16.000 de euro, așa cum citesc pe Wikipedia că a avut, eu zic că a ieșit ceva frumos.
În comparație, Mirciulică a avut un buget de 300.000 de euro iar Teambuilding 400.000€ .
Are, în schimb, defectul filmelor care durează mai puțin de două ore: totul e pe grabă. Mai rău, Capra cu trei iezi durează aproximativ 1:20 ore, ceea ce e prea puțin pentru a spune o poveste într-un mod ceva mai tihnit.
Eu zic că merită văzut și sper să ajungă mai multe titluri românești pe platformele online, deoarece nu reușește toată lumea să ajungă la cinema atunci când sunt lansate.
L-ați văzut, v-a plăcut?
Poate bugetul de 16000 de euroi il au doar filmele pentru UNATC pentru ca nah sunt filme studentesti si lumea din domeniu le poate oferi chirie gratis studentiilor la echipamente de sunet , de lumini , camere , generatoare etc , locatiii gratis …
Asa un buget de 16000 de euro e cam tras de par , atata timp cat ai de platit taxe , mancare , ai de platit oamenii din echipa , actorii , trebuie sa platesti locatii , sa platesti transportul echipei de productie , al actoriilor si al figuratiei , sa platesti mancarea echipei de productie , al actoriilor , sa iti pui si niste bani deoparte pentru post productie , sa platesti diferite chestii neprevazute , sa platesti decoruri , sa pui bani deoparte pentru drepturi de autor , pentru coloana sonora etc …
Posibil să ai și tu dreptatea ta, nu știu cum stau treburile pe aici. 😀
Mai cochetez si eu cu domeniul asta si stiu despre ce vorbesc si suma asta mi s-a parut foarte , foarte mica in conditiile in care in acest domeniu sunt atatea de platit si atatea de facut
Pentru mine a fost destul de bun. Nu m-am plictisit și am putut înțelege ce se întâmplă. Unele filme pe care le-am mai văzut erau greu de urmărit… Dacă ar fi să dau o notă, așa cum îmi mai place mie să fac, ar fi 7 sau 8. Totuși, cel mai fain film pentru mine rămâne „Liceeni”, prima parte. Prea mult îmi place și m-aș uita de fiecare dată când îl difuzează.
De ce nu 10? 😀
Că voiam să dureze mai mult. Chiar m-a captivat și a jucat tare fain doamna Maia. Dar hai că pentru tine îi dau nota 9 cu steluță.