Bursa Binelui și motive pentru care merită să donezi
Am mai scris despre donații și inițiative de acest gen aici pe blog, iar pentru că mi-a plăcut am decis să mai scriu. Acum am găsit o nouă idee interesantă (am găsit e cam mult spus) și am zis că e musai să scriu despre. Mai exact, este vorba despre Bursa Binelui.
Ce este Bursa Binelui?
Bursa Binelui, așa cum poate ați intuit, este o platformă unde sunt înscrise mai multe inițiative și cauze pentru care putem dona. Există proiecte prin intermediul cărora poți salva o viață, poți ajuta copiii cu diabet să-și cumpere sisteme de monitorizare sau poți dona pentru a se înființa o școală pentru copiii cu autism. Și multe, multe, multe altele. În momentul scrierii acestui articol sunt 4 pagini de astfel de proiecte.
Desigur, astfel de platforme mai există la noi. Și chiar e bine că există multe platforme de acest gen, deoarece astfel se pot rezolva unele probleme ale societății care sunt destul de ignorate, ori lăsate așa în ceață. Mai important este însă să conștientizăm importanța implicării noastre în cazuri de genul. Adică să înțelegem cât de important e să donezi.
Deși sunt multe platforme online unde putem dona, Bursa Binelui este singura care nu comisionează donațiile. De asemenea, un alt lucru care îmi place la Bursa Binelui este faptul că organizează o competiție. Iar proiectele câștigătoare primesc drept premiu dublarea sumei adunate, în limita a 5000 de euro.
Nu donez la fel de mult precum mi-am propus sau precum aș vrea, însă încerc să schimb asta. Și faptul că scriu pe blog despre cât de important e să donezi, cred că e un lucru bun. Deoarece din cei aproximativ 300 de cititori pe zi, poate conving măcar pe unul să doneze.
De ce să donezi?
În ultimul timp nu am scris articole mari. Mi-am făcut un stil oarecum în a scrie articole mai mici, scurte și la obiect. Acum însă este o temă mai specială și trebuie să insist ceva mai mult. Așa că mai jos (tot sintetizat, desigur) prezint câteva motive pentru care merită să donezi:
- Poți fi un exemplu pentru alții și îi vei convinge să doneze și ei.
- E un obicei sănătos și constructiv.
- Poți salva o viață, sau chiar mai multe.
- Dai o mână de ajutor unui om care poate se simte uitat de lume, de univers șamd. Gândește-te că ai putea fi tu în locul acelei persoane ori o persoană dragă. Cam cât de mult te-ar ajuta o mână de ajutor?
- Poți schimba ceva în țara asta. De aici și sloganul schimbarea vine din tine. Astfel, în loc să aștepți să facă alții ceva, poți să faci tu.
- Vei deveni un om care se implică. Iar asta contează atât de mult.
- Vei susține oamenii care se implică. Vor vedea că inițiativele lor nu sunt chiar degeaba.
- Karma te va răsplăti. Și spun asta din proprie experiență.
- …. și pentru că e foarte tare sentimentul să oferi. Încearcă și vei vedea.
Și pentru că tot am vorbit despre puterea exemplului, nu aveam cum să scriu acest articol fără să donez. Iar pentru că am trecut recent prin spital, am decis să aleg un proiect din categoria sănătate. Mai exact, este vorba despre proiectul Sunet pentru Sănătatea Copiilor.
în România nu există o cultură pro donație… cu atât mai puțin pentru paginile astea de fundraising
Ce bine ar fi dacă ar exista însă…
Foarte bun articolul, Adrian. Cel mai mult mi-a plăcut că ai inclus dovada donaţiei. România nu va fi cu adevărat o democraţie până când oamenii nu învaţă să se implice. 5 lei poate părea o sumă nesemnificativă, dar votul de încredere care însoţeşte fiecare donaţie, oricât de mică, umple inimile unor oameni.
Noi avem în finala Campionatului de Bine acest proiect
https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Locuri-de-munca-pentru-persoane-cu-handicap-grav
Mulțumesc Lucian. Îți răspund târziu și recunosc că nu mă pot uita acum peste proiect. Când voi ajunge acasă, arunc o privire.