Avatar 2: Calea Apei

Nu m-am uitat la Avatar atunci când a apărut, în 2009, dar țin minte bine că a avut mult succes pe atunci. Iar cum mie nu îmi plac lucrurile populare și mai ales SF, am ezitat atunci să-l văd.

Așa se face că m-am uitat la el abia în urmă cu aproximativ o lună, înainte ca filmul Avatar 2: Calea Apei să apară în cinematograf. Aveam de gând să îl văd, așa că am zis să fiu la curent cu povestea.

Aș minți să spun că mi-a displăcut primul film, motiv pentru care nu am renunțat la ideea de a vedea și Avatar 2. Doar că a durat ceva timp până am ajuns la Cinema City să-l văd.

Am reușit într-un final să merg la cinema pentru acest film, la aproape o lună de când a fost lansat. Totuși, m-am mirat să văd că sălile de cinematografe erau pline. Cred că rulează în trei săli de cinema în Suceava, una 3D HFR, una 3D simplu și una 2D.

La sala 2D nu am verificat biletele, însă la cele 3D am găsit cu greu un loc convenabil. Îmi place să fiu undeva în centrul sălii de cinema, aproape de culoar, deoarece mi se pare că acolo e cel mai bun loc pentru mine.

În final, sala a fost, cel mai probabil, full. Nu știu cum o fi în alte zile, însă acum a fost bătaie pe bilete, sunt sigur.

Cum a fost filmul Avatar 2: Calea Apei

Avatar 2: Calea Apei vine ca o continuare pentru filmul de succes de acum 13 ani. Cât a mai trecut! Mă întreb de ce au așteptat atât de mult să facă o continuare. Doar ei știu asta, însă e bine că s-au decis într-un final.

Avatar 2: Calea Apei continuă povestea la câțiva ani buni după finalul primului film, când toate apele par să se fi liniștit. E limpede faptul că e imposibil ca toate să fi fost bune și frumoase, că altfel nu ar mai fi ținut filmul 3 ore.

Oamenii cerului se întorc iar în lumea celor albaștri iar dorința de răzbunare este mai înflăcărată ca niciodată.

După o primă tentativă de răzbunare eșuată din partea colonelului Miles, Jake Sully înțelege că războiul nu îl va ajuta să își protejeze familia. Prin urmare, renunță la rolul de lider al tribului pe care îl conduce și alege să se ascundă într-un alt trib care trăiește în apă.

Ajunși acolo, apare provocarea de a se integra în noul trib și mai ales să învețe abilitățile acestora.

Doar că lucrurile o iau razna atunci când oamenii revin pentru a se răzbuna. Iar de aici, tot filmul este un continuu suspans.

Am văzut că lumea s-a plâns de lungimea filmului, care are peste 3 ore, însă nu m-am plictisit deloc uitându-mă la el. Ba chiar a fost suficient suspans pentru ca timpul să zboare.

Efectele 3D sunt ok. Mă așteptam la ceva mai spectaculos totuși, dar mi-am amintit că filmele 3D sunt mișto. Ar trebui să merg mai des la câte unul.

După cum a arătat finalul, sigur vom avea și Avatar 3, ceea ce era oarecum limpede din spusele regizorului. Sperăm doar că nu va fi iar nevoie de mai mult de 10 ani pentru o continuare.

L-ați văzut, v-a plăcut?

Distribuie articolul:

8 comentarii

 1. Tot așa, batai pă bilete a fost și la primul Avatar. A fost primul meu fil 3D… Mi-a plăcut mai ales că eu sunt fan sf&fantasy…am tot găsit similitudini ba cu Fundația, ba cu Dune, ba cu alte cărți din genul ăsta literar. Calea apei n-am avut încă ocazia…vedem după ce încep fetele școala :))

  • La început mi s-a părut și mie o idee obositor, dar m-am obișnuit destul de rapid. Poate fac parte din cei 60%?

 2. Un film bun, complet, cu mai multe bune decat rele. Au meritat banii la cinema, desi am amortit in scaun timp de 3 ore jumate. Ce mi-a placut a fost: imaginea creata, scenele de sub apa, cadre super precum cel cand tine el balena aia de aripa. Scenografia buna, 3D-ul bun si el, povestea ok, family type asa…. Ce mi-a displacut a fost cam multa actiune fortata, lupte, masinarii, explozii, foc….gen sa nu te plictisesti.
  Te salut Adrian! 🙂

  • Da, la un moment dat parcă toate o luaseră razna. Dar per total, așa cum ai zis și tu, a fost un film bun.

   Salutare și la mulți ani!

 3. Si la fel ca in prima parte, stie Mr. James Cameron cum sa foloseasca elementul supriza (cand era el atacat in apa de acel peste…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.