AutoHotKey și ChatGPT fac echipă bună

E ceva timp de când am citit la Marius despre AutoHotKey iar de atunci l-am instalat, probabil, de vreo două ori. Nu a avut viață lungă, deoarece nu pricepeam eu ce și cum face.

Nici acum nu pricep foarte bine cum funcționează, dar acum există ChatGPT. Oricât de idiot ar fi el uneori, făcând aceleași greșeli nerepetate chiar dacă îi spui că nu e bine, se poate dovedi a fi și de mare ajutor.

Așa că, dacă tot a readus Marius subiectul în discuție, am zis să mai încerc o dată acest AutoHotKey. Se pare că a treia oară a fost cu noroc.

Pentru început, am copiat de la el scriptul de introducere a datelor când comentez pe alte bloguri. Sunt multe unde nu rămân salvate și zău că e tare enervant să le introduc iar și iar. Așa că folosind un script pentru AutoHotKey, am rezolvat această problemă. Acum apăs doar CTRL + P și ele apar acolo imediat. Cea mai bună treabă din ultima vreme, zău așa.

Apoi, am mai făcut un script cu ChatGPT. Mai precis, eu scriu mereu cu diacritice, însă uneori trebuie să renunț la ele. Așa că scriu pentru început cu ele, nu că nu aș putea fără, dar așa cu ele funcția de auto-corectare e mai ok, deoarece nu îmi subliniază tot. Până acum, la final foloseam funcția de înlocuire din WORD (ctrl + h) și luam fiecare diacritică la rând, pentru a le înlocui.

Acum am făcut un script care elimină diacriticele cu litere obișnuite, totul în doar o secundă. Un alt lucru minunat.

M-am mai chinuit să fac un script care să îmi numere cuvintele dintr-un text selectat. Încă nu a reușit ChatGPT să facă asta, dar voi mai insista.

Urmează să fac unul care să îmi identifice și să sublinieze anumite cuvinte dintr-un fișier word, care nu îmi plac dar apar totuși în texte. Așa le descopăr mai rapid.

Cert este că AutoHotKey este grozav! Doar că ai nevoie de idei pentru folosirea lui, iar aici apare marea provocare. Sigur, nu e ușor să faci acele scripturi, mai ales dacă ești afon în domeniu, însă ChatGPT se descurcă destul de bine uneori.

Dar la fel de des face greșeli idioate și trebuie să insiști mult, sau să o iei de la 0, ca să nu le comită iar și iar. Totuși, efortul pare să merite.

Folosiți acest soft sau ceva asemănător pentru automatizare?

Distribuie articolul:

7 comentarii

  1. Am avut zeci de tentative anul trecut de automatizari, dar cumva putine au mers dar unele au rezultate bune ca le-am perfectionat in timp dar sunt in firma si strict la domeniul meu de activitate.

    Chatul GPT te poate ajuta enorm de mult daca stii cum sa il folosesti si la ce sa il pui la treaba. Chiar si acum la inceput. Eu il folosesc sa imi creeze diverse tabele, proceduri, liste etc pe care eu ulterior le analizez, le adaptez, imi introduc datele si la final de cele mai multe ori economisesc timp pretios. O sa il testez si eu pentru ceea ce ai mentionat tu in articol sa vedem cum ma va ajuta 🙂

  2. Mereu am fost pe aici, dar mai în liniște:))
    Eu am furnizori, stocuri, sezon etc.. mai altfel sa zic. pregătesc de ceva timp sa îmi dau drumul la blog și sper ca luna viitoare. Am o grămadă de articole de genu, deci curand;))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.