Auchan pare că s-a grăbit cu renunțarea la casele asistate

Folosesc casele automate ori de câte ori cumpăr puține produse pentru că adesea sunt mai rapide. Spun adesea și nu mereu, pentru că au fost situații când am plecat de la coada pentru casele automate la cele asistate, sau cum le-o zice, pentru că era liber.

Casele automate au fost o idee bună. Nu pot nega asta, însă ele sunt o idee bună ca să funcționeze în paralel cu cele clasice.

Înainte de toate, acestea nu mai sunt deloc rapide în cazul coșurilor de cumpărături încărcate cu vârf. Oricât de obișnuit ai fi cu tehnologia și cu scanarea, vei avea rapiditatea unui angajat doar dacă ai lucrat în domeniu. Dacă nu, totul va fi cu încetinitorul.

Asta înseamnă că se vor forma cozi uriașe, va crește timpul de așteptare iar odată cu el și frustrarea.

Apoi, să nu uităm că aceste case automate au și ele problemele lor. De exemplu, atunci când cântărești lucruri foarte ușoare, cântarul poate avea probleme în a le detecta.

De asemenea, ce e de făcut cu coșurile super pline, ale oamenilor care fac proviziile o dată pentru o perioadă de o lună sau chiar pentru mai mult timp? Sigur nu este suficient spațiu pe cântar.

Atunci când cumperi alcool, trebuie să îți aprobe cineva vârsta, iar angajații de pe la casele automate nu sunt prea motivați. Ești văzut cu sticla de vin în mână, e limpede faptul că vor fi nevoiți să intervină și pleacă să-și rezolve cine știe ce treabă mai mult sau mai puțin importantă. Iar tu stai și aștepți, bineînțeles.

Este limpede faptul că trecerea la folosirea doar a acestor case a fost o decizie pripită, asupra căreia eu cred că vor reveni. Chiar dacă nu o vor face, sigur vor profita celelalte magazine mari. Eu sunt fericit că făceam cumpărături la Auchan doar ocazional, adesea pentru lucruri mărunte sau doar pentru că mă aflam în zonă din întâmplare, așa că nu mă afectează prea mult decizia lor.

Totuși, văd că s-a făcut muuultă zarvă pe acest subiect. Iar dacă de obicei sunt împotriva ideii de a face o mare gâlceavă pe internet pentru subiecte minore, nu pot să nu le dau dreptate celor care contestă decizia Auchan. Pentru că rezonez cu ei.

Cum comentați decizia celor de la Auchan de a elimina casele asistate de operator?

Distribuie articolul:

8 comentarii

 1. Ai mare dreptate. Casele automate trebuiesc folosite in paralel cu cele clasice.
  Eu ma duc la cele automate cand am doar cateva produse sau cum este la Carrefour si Kaufland ca imi scanez singur produsele in timp ce le adaug in cos, iar la casa scanez un singur cod.
  Consider ca ar fi enervant ca toate magazinele sa aiba numai case automate. Plus ca metoda de scanare difera de la magazin la magazin. La unele trebuie sa le pui pe cântar, la altele nu.

 2. In Bucuresti au si case normal si case self , cei din presa generalizeaza si asta nu e ok . Da sunt de acord sa fie si case cu casier si case self service si fiecare sa plateasca unde crede el ca este mai bine

 3. Ce vă mai place să faceți SEO… bre, oameni buni, m-am săturat de subiectul acesta până peste cap… toată lumea s-a prins că e rost de ceva trafic pe tema aceasta cu oșan și fiecare are o părere.

  Dar nimic nu e nou… citești fix același lucru în 23 de milioane de locuri din Rămânia.

  • Sunt în pană de idei zilele astea, era singurul subiect abordabil azi. În afară de Marius (Cucu și Sescu) cine a mai scris? Că mi-a scăpat. E drept, am și fost plecat pe weekend, așa că am aflat târziu despre.

   • Toți au scris… de la bloggeri, la mass-media… în curând mi-e teamă că o să văd reclame pe stradă cu boicotarea Auchan…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.