Ați văzut câte date cere Poșta Română pentru înregistrare?

Urmăresc multe grupuri cu vechituri, deoarece uneori găsești lucruri tare faine acolo. Nu cumpăr foarte des, dar totuși nu mi-aș dori să ratez un lucru care merită cumpărat, mai ales dacă e disponibil la un preț bun.

Așa că de curând am văzut un anunț cu niște mânere pentru mobilier tare faine, în formă de lingură și cuțit. Imediat după ce le-am văzut, am zis că sunt perfecte pentru ușile pe care vreau să le fac la grătar. Prin urmare, nu am ezitat să le revendic, mai ales că aveau un preț destul de bun.

În general, oamenii de acolo livrează prin Poșta Română, deși nu prea înțeleg de ce. Cât de ieftin să fie să trimiți un colet prin poștă, astfel încât să suporți toată procedura lor enervantă?

În fine. Am trimis omului banii, mi-a dat foaia de transport, acolo unde era și ceva soi de awb. Dacă tot am primit acel awb, am zis să mă folosesc de el, mai ales că la țară – acolo unde am ales să fie trimis coletul – am înțeles că au cam dispărut poștașii.

Doar că pentru a ajunge la instrumentul de verificare a awb-ului, trebuie să îți faci cont pe site-ul oficial. Așa că am zis să o fac și pe asta. Ce aveam de pierdut? Doar că surpriză: Poșta Română cere o căruță de date pentru a te înregistra, inclusiv contul bancar.

Îmbătrânești completând, nu altceva. Mă mir că nu cer și copie de buletin, cazier și certificat de căsătorie.

De ce `or avea nevoie, oare, de toate aceste date? Oare poate fi folosit site-ul lor pentru a trimite colete? Chiar și așa, nu ar putea să îți permită să te înregistrezi folosind doar datele de bază, pentru ca mai apoi să ceară date suplimentare în cazul în care vrei acces la alte funcții ale site-ului?

Mă întreb câți utilizatori are site-ul lor. Așa că… aveți la Poșta Română?

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.