Amendă pentru rovinietă? Nu arunca plicul

Amenda pentru rovinietă vine în general după câteva luni după ce te-a luat o cameră la ochi, așa că vine prin poștă într-un plic și nu o primești pe loc de pe la vreun polițist. Iar dacă o plătești în 48 de ore, ai o reducere de 50% deci probabil fiecare șofer vrea să profite de treaba asta. Doar că… ai nevoie și de plic pentru a plăti amenda în jumătate, pentru că doar pe plic scrie data primirii amenzii pentru a o putea plăti în 48 de ore.

Un prieten a aruncat plicul, ceea ce probabil că ar face sau chiar fac mulți, așa că a fost nevoit să umble din poștă în poștă până a primit o hârtie care să menționeze data primirii plicului cu amenda, pentru care a mai plătit și o taxă de vreo 4 lei.

Așa că, dacă luați vreo amendă pentru rovinietă, să faceți bine să nu aruncați plicul. Dacă nu vă doriți să faceți drumuri în plus și să întâlniți atitudini de genul păi de ce ați aruncat plicul? nu știați?

De unde mama mă-sii să știi oare?

S-a tot vorbit ca amenzile să poată fi plătite în jumătate într-un timp mai lung, nu doar 48 de ore, dar și ca amenzile de rovinietă să vină mai repede. Acuma cine știe când și dacă lucrurile astea vor deveni realitate.

plic amenda rovinieta

6 comentarii


 1. Păi cum să arunci procesul verbal? 🙂 Acolo sunt toate datele…
  Altfel, putea să plătească ușor cu ghiseul…
  PS Acum perioada de 48 de ore a fost extinsă la 15 zile.

  Răspunde

 2. Chiar ca e ciudat ca intr-o lume atit de informatizata, plina de interneti si smartfoane, tot clasica tehnologie a hartiei scrise (in cazul de fata plicul) este deci mai valabila. Bun, si atunci ce rost mai au investitiile in noile tehnologii IT daca nu sint utile ?! Sa va mai aduc aminte de faza cu cardurile de sanatate ?
  I Love 5G 🙂

  Răspunde

  1. Până la 5G mai avem mult. Mișto la francezi cu codul QR, dar și codul ăla este pe procesul verbal. Nu prea poți să arunci plicul.
   Poate vor face și la noi măcar așa sau… dacă ar comunica între ele sistemele ar trebui să le vedem în ghișeul… la cateva minute, ore după ce am luat amenda. 🙂

   Răspunde

 3. Vai de sistemul de plata si mai ales de cel de confriamre a platii. In 2018 mai e nevoie de confirmare trimisa prin email sau chiar prin posta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.