Am trecut de la Yoast Seo la The Seo Framework

În cazul în care nu v-ați dat seama, am încercat să readuc la viață blogul .ro și sper ca în perioada imediat următoare să se observe tot mai mult această mișcare. Vreau, cel puțin, să scriu zilnic. Și adaug constant articole și idei la ciorne. Am venit și cu câteva categorii noi și totodată am mutat blogul pe un alt server, poate ați observat.

De fapt, Marius s-a ocupat de toată partea tehnică, doar știți că eu sunt afon. Tot el mi-a recomandat să trec de la SEO by Yoast la The Seo Framework, din motive de viteză. Iar schimbarea pare să se simtă destul de bine.

Blogul se mișcă bine atât pe desktop cât și pe mobile, iar Googe Pagespeed Insights îmi oferă scoruri destul de bune. Acceptabile, cel puțin, dar urmează să mai lucrez la partea asta.

Cum să treci ușor de la SEO by Yoast la The Seo Framework

Mă temeam că voi pierde titluri, descrieri și alte date importante pentru SEO, însă trecerea se poate face foarte ușor și totodată în mod sigur. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Fă un backup bazei de date. Nu știi niciodată când crapă ceva, așa că e bine să ai soluții;
  2. Instalează pluginul SEO Data Transporter. Este făcut de cei de la Genesis, care au făcut și The Seo Framework, deci ar trebui să fie ok;
  3. Apoi, după ce ai instalat pluginul ai opțiunea de a converti datele de la Yoast SEO la noul tău plugin, adică The Seo Framework;
  4. Dezactivează Yoast SEO, că nu mai ai nevoie de el. Apoi poți instala și activa pluginul nou, adică The Seo Framework.
  5. Totul ar trebui să fie ok. La mine, cel puțin, așa a fost.
  6. În final, poți renunța la Yoast, pe care îl vei șterge.
Așa arată panoul pluginului SEO Data Transporter.

Cam ăștia sunt pașii. Recunosc, eu m-am inspirat destul de mult de aici, când am făcut mutarea. Ai putea face la fel. 😀

4 Comentarii

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.