Am testat și eu ShortPixel

Până acum foloseam Caesium pentru a comprima imaginile înainte de a le încărca pe blog, însă zilele acestea ShortPixel a încheiat un parteneriat cu Simplenet, cei despre care am scris aici, și astfel noi clienții am primit un bonus de 2000 de credite pentru a comprima imaginile de pe blog.

După cum bine spuneam, eu obișnuiam și înainte să fac treaba asta, așa că ShortPixel nu a avut prea multă treabă la mine pe blog. Totuși, spre uimirea mea imaginile au fost comprimate cu 45%, în medie, și astfel au fost salvați vreo 57 de MB spațiu. Tot e ceva, nu?

shortpixel

Eu nu aveam chiar 2000 de imagini, ci vreo 1000 și ceva, deci mi-au mai rămas credite și pentru imaginile următoare. Oricum, ShortPixel își face bine treaba, iar dacă doriți să aveți un blog cât mai rapid și să nu vă bateți capul cu comprimarea imaginilor, puteți apela la acest plugin care se ocupă singur de reducerea dimensiunilor fotografiilor, fără ca acestea să piardă din calitate.

Puteți folosi gratuit pluginul pentru a comprima 100 de imagini sau puteți apela la unul dintre abonamente, cel mai ieftin fiind de 5$ pe lună.

Mai mult decât atât, am înțeles de la Marius – care nu e antreprenor – că pluginul a fost făcut chiar de către un român. Un motiv în plus deci pentru a-l folosi.

despre shortpixel

6 Comentarii

 1. După cum comentam şi pe un alt blog, mi-a plăcut că ShortPixel comprimă mai bine decît TinyPNG (https://tinypng.com/) şi ambele comprimă mai bine decît JPEGmini. De curiozitate am făcut un test pe un set de 300 imagini (wallpapere) cu dimensiunea totală de 131 MB (137,661,515 bytes). Astfel, JPEGmini a comprimat la 87.7 MB (92,046,419 bytes) sau 66,86%, TinyPNG reuşeşte 62.8 MB (65,921,658 bytes) sau 47,88%, iar ShortPixel reuşeşte să coboare ştacheta (comprime) la 57.0 MB (59,861,893 bytes) sau 43,48% din original. Cu alte seturi de imagini, evident rezultatele sînt altele, dar garantat premiantul va fi ShortPixel.
  Am intrat în contul meu de ShortPixel (m-a salvat LastPass care ştia că am cont şi deci şi parolă!, pentru că eu o uitasem complet) şi am comprimat cele 300 de imagini, folosind un mic truc pe care vi-l spun imediat. ShortPixel nu m-o întrebat de vreo limitare ca şi număr de imagini şi nici nu-mi bat capul să scormonesc.
  Ca şi o scurtă comparaţie: ShortPixel poate comprima imagini de maxim 10 MB faţă de TinyPNG de maxim 5 MB, ShortPixel comprimă maxim 20 fişiere simultan (am verificat!) iar TinyPNG chiar dacă menţionează 20 imagini, am uploadat chiar şi 200 (300 în testul de faţă), ambele suportă drag & drop, ambele au un mic „dezavantaj” în sensul că imaginile trebuie descărcate manual. Ca şi aspect îmi place un pic mai mult TinyPNG (chestie de gusturi).
  Totuşi „limitarea” de 20 imagini simultan din ShortPixel se poate „rezolva” foarte elegant: se face upload în mai multe tab-uri deschise simultan, in fiecare tab deci cite 20 imagini !!! (eu am folosit Firefox).
  Mă bucur pentru acest articol şi voi folosi în continuare ambele soluţii online, cu precădere ShortPixel pentru imaginile mai mari de 10 MB. Nu am blog deci n-am idee cum e ca şi plugin, bănuiesc că e o chestie super-faină.
  Mulţumesc pentru articol, mulţumesc pentru răbdare.

 2. Si cum de n-ai lasat tu link catre Marius (care nu e antreprenor)? Te zgarcesti, tinere! In modul asta nu o sa-ti permiti o secretara, mai ales doua.

  • Sunt scump, cer bani și pe linkurile pe care le pun din proprie inițiativă, iar el nu a avut bani să plătească. Pentru că nu-i antreprenor.

 3. Revin cu o completare: văd că acuma TinyJPG.com are 2 butoane magice, Save to Dropbox (n-am testat) şi Download all (descarcă toate fotografiile comprimate ca şi arhivă zip). Acuma nu mai este nevoie să descarci bucată cu bucată !

 4. L-am folosit si eu pentru siteul unui prieten si am fost impresionat, totusi mie mi-e mai usor sa optimizez imaginile in masa direct de pe server folosind mogrify, optipng si jpegoptim, iar rezultatele sunt identice.
  Daca nu aveam posibilitatea sa optimizez direct de pe server cu siguranta continuam sa folosesc ShortPixel.

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.