Am găsit secretul pentru a citi mai mult!

Și vi-l ofer și vouă, dacă alegeți să vă abonați prin Patreon la acest blog. Glumesc, știu că nu ar da nimeni nici măcar de o bere. Cine ar plăti pentru a descoperi rețeta care îi determină să facă ceva ce nu îi place?

Am multe reproșuri pentru mine și unul dintre ele este faptul că nu citesc suficient. Conștientizez beneficiile cititului, mai ales că o lungă perioadă de timp am avut o relație foarte frumoasă cu această activitate.

Demult citeam destul de multă beletristică. Preferam romanele polițistele precum și cele ale căror poveste se petrecea în perioada nazismului.

Apoi, după ce am mai crescut, poveștile acestea nu mă mai prindeau. Găseam tot mai greu o carte care să mă prindă, așa că, ușor-ușor, am renunțat la citit. Acest lucru nu mă mulțumește deloc, desigur.

Așa că a trecut destul de mult timp fără să mai citesc câte ceva, chiar dacă mereu mi-a fost dor să mai petrec o oră sau două în fața unei cărți care să mă prindă cu adevărat.

S-a întâmplat însă ca de curând să pun mâna pe două cărți ale căror subiect chiar mă preocupa. Voi scrie în viitorul apropiat despre ele și aici. În cazul ambelor cărți, le-am terminat în 2-3 zile, în ciuda timpului limitat.

Astfel, concluzia este destul de simplă: secretul pentru a citi mai mult este să găsești subiectele care te pasionează. În acest fel, îți va fi greu să lași jos cartea din mână și, cel mai probabil, îți vei găsi timp pentru încă 10-20 de pagini, oricât de ocupat ai fi. În cazul meu, cam așa funcționează.

Voi cum stați cu cititul?

Distribuie articolul:

6 comentarii

  1. Rar citesc ceva ce nu imi trebuie in mod direct. Nu e timp acum, desi as vrea sa mai imbunatatesc vocabularul. Am testat ceva carti de comunicare si nu m-au prins. Nici acum nu le-am terminat.
    Dar citesc destul de mult online, insa franturi de articole. Mai degraba prefer sa invat ceva util si… am gasit video mai interactiv.

    • Ce cărți? Poate le împrumuți. :))

      Ajută și cititul online. Până la urmă e aceeași treabă, aproape, dacă citești materiale bine scrise. Doar cantitatea diferă. Eu nu prea am răbdare să consum conținut video, mă plictisesc repejor.

  2. din pacate timpul nu permite, stiu ca nu e o scuza dar uneori e greu sa te imparti in multe locuri si amanam chestii care chiar conteaza, ultima oara am citit „draga unde s banii” si tot din acelasi motiv, m-a prin rau si nu am putut sa ma opresc, o gasesti pe emag

  3. Bine. Pot spune că stau și 4 ore cu nasul în carte, chiar dacă nu-mi place, doar pentru că e o lectură pe care mi-am impus-o,. Adică, chiar dacă nu e funny, o citesc că e folositoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.