Am găsit, în sfârșit, un suport auto ok pentru telefon

Am o luuungă experiență cu suporturile auto pentru telefon. De când am permis și mașină – să tot fie 6-7 ani de acum – am testat adesea diferite suporturi pentru telefon, dar niciodată nu am găsit ceva stabil.

Cum mult timp am avut 12 km de drum de piatră pe care îl străbăteam adesea, stabilitatea era obligatorie. Numai că adesea mă trezeam cu telefonul la pedale, ceea ce nu era deloc îmbucurător.

Acum au mai rămas doar vreo 2 km de drum de piatră, însă cum drumurile nu sunt mereu minunate… telefonul trebuie să stea bine pe suport.

Greșeala pe care am tot făcut-o până acum era că alegeam cel mai ieftin suport pentru telefon. Și niciodată nu a fost ok. Am avut modele cu fixare în grilajul de la ventilație, ceea ce nu e deloc ok din două mari motive: stabilitatea nu e grozavă și te lipsești de căldură sau aer condiționat.

Apoi, mi se pare că modelele cu fixare pe parbriz absorb cel mai mult din șocurile cauzate de drumurile proaste. Așa că telefonul are un tremurici continuu, destul de enervant, care ar putea cauza căderea telefonului.

Varianta de montare pe bord mi se pare cea mai atractivă, însă găsești greu locul optim.

În ceea ce privește atașarea telefonului pe suport, opțiunile sunt și din acest punct de vedere variate. Atașarea magnetică este mai ok deoarece poți lua ușor telefonul de pe suport, însă poate cădea mai ușor, iar suporturile cu fixare „prin îmbrățișare” încântă la partea de stabilitate însă ai mai greu acces asupra telefonului.

Ce suport auto pentru telefon am luat?

Nu ceva foarte scump, desigur, dar totuși mai scump decât aș fi plătit până nu demult. Mai precis, este vorba despre suportul auto universal Promate MagMount-XL, din Altex.

A fost 80 de lei și poate fi montat atât pe parbriz cât și pe bord. Eu am vrut să îl pun pe bord, însă nu am găsit un loc ok, așa că tot pe parbriz a ajuns.

L-am montat chiar după achiziționare, în Vaslui. Așa că a văzut drumuri în lucru, sparte, cu piatră cubică și drum de țară totodată. Telefonul nu a căzut, ceea ce e bine.

Include două elemente metalice, unul sub formă de cerc și o tăbliță dreptunghiulară. Am lipit cercul pe o husă pe care va trebui să o folosesc mereu de acum înainte. Ori voi pune tăblița între telefon și husă, în cazul în care o voi schimba, ceea ce sigur se va întâmpla.

Pot fi făcute multe reglaje, iar plasticul pare mai ok decât cel al tuturor suporturilor folosite de mine până acum. Poate fi dezlipit de parbriz, destul de greu de altfel, iar magnetul chiar e puternic.

Sper să se comporte frumos de-a lungul timpului, că m-am săturat să mă chinui cu telefonul ori de câte ori am nevoie de gps.

Ce suport auto folosiți?

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. Folosesc atat suport cu ventuza in geam, cat si cele clasice prinse in grila de aerisire. Nu sunt cele mai bune, dar isi fac treaba.
    La asta al tau nu recomand prinderea pe bord. Am vazut la 2-3 cazuri unde dupa ce l-au dat jos a ramas urma ventuzei pe bord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.