Am folosit vopsea pe bază de apă de la Luxens

V-am povestit nu foarte demult despre scaunele pe care le-am făcut pentru a sta în jurul focului, în serile care ne surprind în curte. Între timp, sunt 3 scaune în total și cel mai probabil că vor fi 6 la final. Să fie set, aș spune!

De altfel, caut metode să obțin varianta ideală în final. De exemplu, mi-ar plăcea să le fac și cotiere, însă încă mai caut soluții optime, astfel încât caracterul lor pliabil să se păstreze.

Până atunci, am zis să le dăm culoare celor făcute deja. Ștefania a avut ideea de a le face multicolore, iar eu am zis să încercăm vopseaua pe bază de apă. Am ales să folosim astfel de vopsea pentru uscarea ei rapidă dar și pentru că știu că arată foarte bine.

Ea a regretat puțin ideea, pentru că a avut destul de mult de muncă atunci când a vopsit fiecare șipcă în parte. Dificultatea a fost cauzată de faptul că scaunele erau deja îmbinate. La următoarele, elementele vor fi vopsite înainte de îmbinare, iar lucrurile ar trebui să meargă mai ușor.

Personal, îmi place cum se aplică și mai ales faptul că se spală ușor, dacă ajunge pe piele. De asemenea, pensulele sunt și ele foarte simplu de curățat, așa că probabil că vom mai folosi astfel de vopsea și la alte proiecte.

Rezultatul final arată cam așa:

E între 27.5 și 33.5 o cutie de 0.75 de litri. Am luat 4 culori, am făcut 3 scaune și sunt undeva pe la jumătate. Sper să mai reușesc să fac măcar încă 1-2 scaune, iar ultimul ar trebui să fie în 2 culori: alb-roșu. Vă prindeți voi de ce.

Să vedem cum se va prezenta odată cu trecerea timpului. Cât nu suntem acasă, depozitez scaunele în foișor să nu fie expuse prea mult la soare și ploaie. Prin urmare, sper să reziste cu bine.

Cert e că voi mai folosi astfel de vopsea, deoarece pare a fi ce trebuie.

Distribuie articolul:

5 comentarii

  1. Chiar dacă a durat aproape o zi întreagă să le fac, rezultatul final îmi place mult. Iar vopselele chiar sunt faine. Data viitoare mergem pe culori aprinse și nu pastelate, ca acum.
    Așa că, mai meșterește ceva ca să avem material.:)

  2. vopseaua pare de foarte buna calitate, ultima oara am folosit pe kober pe baza de apa si nu mi s-a parut asa buna. felicitari pentru scaune, chiar arata in mare fel <3 pare un loc foarte bun de stat seara

    • Kober voiam și noi dar era mai scumpă. Am plătit destul și pentru astea 4, iar pentru acest proiect am zis ca nu e musai să investim prea mult. Aș folosi Kober pentru ceva obiecte de mobilier pentru interior, de exemplu. Ce ai făcut cu ea?

      • un gardut de lemn in fata unei gradini pentru flori.. dar n-a rezistat, sau poate n-am aplicat eu cum trebuie nu stiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.