Am folosit în premieră certificatul de vaccin

Și probabil că urmează multe alte ocazii. Weekendul trecut, 13-15 august 2021, am fost la Suceava Blues Festival. Intrarea a fost gratuită, însă s-a putut face doar în baza certificatului de vaccin, a testului sau, probabil, a unei dovezi conform căreia ai avut COVID nu demult.

A fost practic prima utilizare a certificatului de vaccin. L-am generat imediat ce a fost posibil și am salvat fișierul în Google Drive, unde l-am marcat cu o steluță, să fie ușor de găsit la nevoie.

Voluntarii au scanat codul de pe certificat, au verificat să fie același nume precum cel din buletin și aia fost. Brățara la mână și apoi liber la distracție.

A fost destul de multă lume. Mai multă decât aș fi crezut. Nu știu dacă au fost toți vaccinați sau nu, însă mi s-a părut mișto faptul că erau chiar și mulți adolescenți sau chiar copii. Nu am idee dacă și accesul lor s-a făcut conform aceluiași regulament sau nu, dar probabil că da, mă gândesc eu.

Au fost și oameni care au rămas pe dinafară, nemulțumiți că nu pot intra așa, fără nimic. Ba chiar unii se înjurau cu voluntarii de la intrare, de parcă ar fi vina lor.

Probabil că în viitor vom folosi certificatul de vaccin tot mai des. Cel puțin pare că așa se anunță mai peste tot.

Voi ați apucat să folosiți certificatele digitale de vaccinați?

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Eu il am generat inca din prima zi, dar codul QR nu mi-a fost scanat niciodata, doar aratat la iesire din tara si cam atat, iar la evenimentele de pe aici doar am zis ca-l am.

  2. Daca te vaccinezi doar pt a merge la festivaluri mi se pare de pomana vaccinarea in sine. nu mai bine stai linistit acasa si ii bagi im masa cu vaccinul lor cu tot :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.