7 unelte care te ajută să găsești un nume de domeniu
Una dintre primele probleme de care mă lovesc atunci când vreau să-mi deschid un site este aceea că îmi găsesc greu un nume de domeniu. Pur și simplu mă simt atât de neinspirat și de nehotărât astfel încât de cele mai multe ori ajung să nu mai înregistrez niciun domeniu.
Pentru neinspirați există însă mai multe site-uri care te ajută să-ți găsești un nume de domeniu pentru proiectul tău. În rândurile următoare voi prezenta 7 dintre ele.
1.Name Mesh
Cel mai des folosesc site-ul Name Mesh. Acesta oferă posibilitatea adăugarea unor cuvinte cheie iar mai apoi va genera mai multe nume de domenii care pleacă și au legătură cu cuvintele respective.
2.Bustaname
Bustaname este o altă unealtă pentru găsirea unei idei de nume a domeniului. Aceasta ne oferă posibilitatea alegerii cuvântului cu care să înceapă/să se termine numele domeniului. De asemenea mai putem alege și câte caractere să aibă numele.
3.Panabee
Unul dintre cele mai simpatice site-uri pentru găsirea unei idei de nume este Panabee. Logo-ul acestuia este un urs panda și funcționează cam așa: utilizatorul alege câteva cuvinte care reprezintă site-ul ce urmează a fi deschis iar Panabee oferă mai multe sugestii de nume.
4.Dotomator
Dotomator este un site diferit de cele de mai sus. Acesta generează mai multe cuvinte total aleatoriu însă putem găsi nume foarte interesante și brandabile. Sugestiile acestuia sunt nume precum Muboo, Zoozu, Mivee, Skidel, Twibox și multe altele unul mai interesant ca celălalt.
5.Leandomainsearch
LeanDomainSearch este asemănător cu Panabee însă acesta nu are niciun panda. Oferă posibilitatea alegerii unui cuvânt iar sugestiile de nume vor conține cuvântul respectiv.
6.Impossibility
O altă unealtă foarte complexă este Impossibility. Acesta ne permite să alegem un cuvânt cu care să înceapă/să se termine numele domeniului iar mai apoi cuvintele care să i se alăture precum și funcția acestora: adjective, verbe șamd.
7.Dot-o-mator
Un nume de domeniu poate fi ales și după ce combinăm mai multe cuvinte. Acest lucru face și dot-o-mator care oferă posibilitatea adăugării de cuvinte în două liste pe care mai apoi să le combine și să genereze nume de domenii.
Din păcate acestea sunt mai utile atunci când vine vorba de domenii .com deoarece verifică și disponibilitatea acestora și oferă doar nume în engleză. Totuși cred că s-ar putea face ceva asemănător și pentru generarea unor nume de domenii în română.
Pentru domeniile romanesti is useless.
Bine spus. 🙂
Mai bine incepi cu un nickname daca n-ai chef sa stie lumea cine scrie din spatele calculatorului.
Eu unul prefer sa folosesc expireddomains.net si sa inregistrez un domeniu ce are ceva istoric decat o recomandare mai mult sau mai putin corecta.