5 semne că ești cel mai prost din cinematograf

Scriu acest articol la cald, pentru că altfel m-aș sufoca. Este un pamflet, dar și o oglindă a societății de azi.

Înainte de toate, încerc să ajung la cinematograf cât de des pot, dar măcar o dată pe lună. Îmi place experiența, îmi plac filmele redate pe un ecran maaaare dar și cu un sunet de bună calitate. Cred că ar trebui să investesc într-un televizor mai mare și chiar într-un soundbar mai bun, ca să nu mai trec prin astfel de momente. Mă rog.

La Creed III am avut norocul ca în spatele meu, pe rândul 9, de trei persoane care aproape au stricat seara și filmul. Știu că nu e cazul printre voi, cititorii blogului, dar sper că vreodată va ajunge și în fața celor 3 crai de la răsărit (doi bădărani și o deloc feminină ea).

Așa că, iată 5 semne care îți spun clar că nu ai ce căuta într-un cinematograf:

 1. Nu ajungi la timp. Ce dacă filmul începe la 8? Du-te la și 15, că oricum la început sunt doar trailere și reclame. Începe filmul cu 2-3 minute ca tu să intri în sală? Lasă că nu-i bai, ai plătit și tu bilet la fel ca restul, așa că nu au nici-un drept să fie deranjați. Sunt deranjați? Nu-i nimic, bunul simț este o necunoscută pentru tine.
 2. Mergi la al doilea, al treilea sau al zecelea film din serie, chiar dacă nu ai văzut celelalte titluri. Nu înțelegi de ce copilul lui Adonis nu vorbește? Lasă că îți povestește cel de lângă tine totul. Este timp berechet, iar ceilalți pot fi deranjați fără probleme. Doar ai plătit bilet, ai drepturi!
 3. Dă cu picioarele-n scaun ca în salteaua mă-tii de acasă. Ce mai contează că stă cineva pe acel scaun? Tu amorțești, așa că trebuie să te întinzi. Nu e vina ta că nu ți-au pus ogorul între scaune.
 4. Râzi ca aia-n târg. Ce contează că nu e nimic amuzant, dacă ție ți se pare funny să nu știi care e rândul 9, chiar dacă scrie mare pe un fundal luminos, există un motiv foarte bun să râzi. La fel de amuzant e să râzi la orice găină care apare prin film. La orice pumn sau vânătaie. Acum înțeleg acele filme în care erau acele efecte sonore cu unii care râdeau pe fundal. Erau pentru tine, ca să îți spună când să râzi sau nu. Pentru tine umorul e o chestie complicată.
 5. Vorbește tot filmul. Dar nu în șoaptă, că ai urechile înfundate cu ceară, tărâțe sau rahat. E muzica tare, sau niște scene cu volum mai puternic? Țipă, că doar tu ai venit să vorbești.

Atât deocamdată. Puteți completa la comentarii.

Distribuie articolul:

14 comentarii

 1. De asta-mi place sa ma duc la cinema atunci cand lumea e la job/scoala. In multe dintre cazuri s-a intamplat sa fiu singur in toata sala. In rest, maxim 10 oameni rasfirati prin toate colturile salii. 🙂

 2. De aia prefer sa ma uit la un film acasa si nu la cinema . De ce sa dau bani si sa ma enervez pentru ca nu pot urmari un film din cauza unora care se manifesteaza ca la gradina zoologica si au un comportament total anormal

   • Degeaba am ecran mare si sunet dolby daca unii din sala sunt ca si cum ar fii scapati din jungla si fac o galagie de nedescris , mizerie , te trezesti cu popcorn si cu suc pe haine etc …

   • La mine e diferit, am acasă mai mult confort ca la cinema. Dar deh, acolo ai experiența de grup, cu oameni. Sunt și momente haioase în sală.

 3. Mă copchii,mă… Păi ăsta e deranj? N-aț prins voi vremurile ale cu îndemnurile ale cu Pup-o Băhh!!! Cu răspunsurile, Și p-amea!! sau vremurile alea în care doar pensionarii și ăia veniți singuri la film se uitau la film…si poate nici ăia, că mai trăgeau cu ochiul la aia cu mozoalele și gemetele. Că deh, vremuri grele, nu-și permiteau oamenii hotel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.