5 motive pentru care te îngrași

Sau, mai bine zis, motivele pentru care eu m-am îngrășat. M-am lăudat deja într-un articol anterior că am slăbit 4 kilograme dar cu toate astea am încă o greutate mare. Foarte mare. Sunt încă gras și totodată știu foarte bine motivele pentru care m-am îngrășat.

Sunt conștient că greutatea pe care o am azi reprezintă o consecință a iresponsabilității mele.

Dacă și tu ai o problemă cu kilogramele în plus și nu știi de ce te îngrași, cauzele ar putea fi aceleași ca în cazul meu. Iată care sunt cele 5 motive pentru care te îngrași:

1. Nu faci suficient sport

Nu am fost niciodată vreun sportiv, sau ceva. De fapt, sunt chiar foarte neîndemânatic și stângaci la o mulțime de treburi, inclusiv la sporturi. Asta înseamnă că nu am fost niciodată cu adevărat bun la ceva, iar uneori este suficient de frustrant încât să îți creezi un complex care să te facă să renunți.

Așa că a cam dispărut sportul.

Mi-a plăcut să merg cu bicicleta și am pedalat mult pe când stăteam la țară. Când a fost nevoie să mă mut pe la Botoșani, Iași sau Suceava, a apărut problema spațiului. Nu te primește nimeni cu bicicleta în gazdă.

Așa că a dispărut și bicicleta.

Au rămas doar plimbările la care nu am renunțat vreodată, doar că nu mi-a plăcut mereu să mă plimb singur. Totuși, plimbările nu te ajută să slăbești prea mult, ci poate doar să te menții. Încă le practic.

Soluția? Găsește un sport care să îți placă. Mergi la sală, dacă e nevoie. După ce vei vedea că te simți mai bine, cred că vei rămâne cu obiceiul. Mai ales dacă vei vedea că scad și kilogramele.

2. Folosești mașina mai mult decât ar trebui

Oricât de mult mi-aș dori să neg asta, uneori folosesc mașina mai mult decât ar fi cazul. M-am îngrășat mult după ce am luat permisul și prima mașină. Asta pentru că dacă înainte mergeam până la magazinul cel mai îndepărtat pe jos sau cu bicicleta, acum dădeam o fugă cu mașina. Câștigam timp dar pierdeam mișcare.

Timpul este în continuare o mare problemă pentru mine, așa că sunt nevoit să o folosesc în continuare mai mult decât mi-aș dori.

Soluția ar fi să lași mașina în parcare cât mai des și să alegi mersul pe jos.

3. Berea e bună, dar e și rea!

Așa ar spune Gică Hagi.

Sunt mare fan al berii. E de departe băutura mea preferată. Iar de-a lungul anilor, s-au consumat multe beri. Am fost înzestrat cu o rezistență destul de bună la alcool, așa că se duceau multe beri la petreceri. Vremuri!

Cred că berea este principalul vinovat care a dus la greutatea pe care o am zis.

De exemplu, o bere la 500 ml are în jur de 2000 de calorii. Sunt sigur că au fost petreceri în care am avut peste 20.000 de calorii. 15-20 de minute de mers repejor pe bandă duce la arderea a 200 de calorii, cam mare discrepanța, nu?

Soluția: bere cât mai rar, sau chiar deloc. Eu, de exemplu, mi-am propus să nu mai pun bere în gură până nu ajung la 80. Atunci voi trage un țap de bere și apoi fug să dau caloriile jos. Între timp, un pahar de vin din când în când sau un deget de whiskey nu face la fel de mult rău ca o bere, sunt sigur.

4. Carnea grasă

Ori de câte ori puneam de câte un grătar, nu lipseau micii, cârnăciorii sau pieptul de porc. Îmi plac mult aceste preparate, dar din păcate conțin o mulțime de grăsimi. Nu ziceam nu unei tochituri, nici șoriciului de porc proaspăt iar slănina afumată nu lipsea din frigider, iarna.

Oricât de gustoase ar fi ele, știm bine că nu sunt la fel de sănătoase. Așa că au contribuit și ele la greutatea de azi.

Soluția? Nu vreau să renunț la grătare, dar cel mai probabil că o voi face în ceea ce privește carnea grasă. Mă voi rezuma la carnea cu cât mai puține grăsimi, precum cotletul, mușchiul sau carnea de pui.

5. Lipsa programului de mese organizate

Din punct de vedere al cantităților, înainte nu mâncam mult. Dar mâncam prost din punct de vedere al programului.

Pentru că mă trezeam greu, adesea renunțam la micul dejun. Erau două cafele și prima masă o luam probabil pe la 16:30, sau chiar 17. Mai apoi, a doua masă era clar după 20.

Uneori era o singură masă târzie, când eram nevoit să gătesc și procesul se întindea pe câteva ore.

Mai luam o gustare seara târziu sau chiar noaptea, când mă trezeam din cauza somnului prost. Și uite așa s-au adunat kilogramele.

Soluția: 4-5 mese pe zi, dar bine organizate. Încă nu mănânc la ore fixe, dar am 4-5 mese pe zi numaidecât. Masa 1 e pe la 8:30, masa 2 o iau pe la 12/12:30, masa 3 pe la 14-15 iar masa 4 la 17-18.

Așa m-am îngrășat eu și așa sper că voi da kilogramele jos. Deocamdată merge destul de bine treaba, așa că nu pot decât să mă bucur.

Distribuie articolul:

6 comentarii

  1. Adevărat ce spui mai puțin ceea ce spui despre bere. Până nu demult si eu credeam ca berea îngrașă, însă conform unor studii berea nu contribuie deloc la îngrășare.
    Altele sunt adevăratele cauze.

      • Eu așa zic că e mit…zic asta pentru că am urmărit ceva documentare pe tema asta…chiar și doctorii susțin asta, că berea nu îngrașă

        A fost făcut acum de curând un experiment care a dovedit asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.