5 metode grozave de a îmbunătăți semnalul WiFi

Nimic nu e mai frustrant decât să ai probleme cu semnalul WiFi de acasă. Dacă ți se pare că rețeaua ta de internet prin WiFi este mai instabilă ca niciodată, atunci trebuie să faci ceva în sensul ăsta. Îți spun eu ce ai putea face pentru a îmbunătăți semnalul WiFi de acasă.

Sunt lucruri simple, deci nu trebuie să fii ceva expert pentru a obține o rețea WiFi cât mai stabilă și mai rapidă. Iată care sunt lucrurile pe care le poți face:

1. Poziționează routerul la înălțime

Un prim lucru pe care îl poți face pentru a îmbunătăți rețeaua WiFi a casei tale este să poziționezi routerul la înălțime.

Cu cât acesta este situat la o înălțime mai mare, cu atât cresc și șansele de a obține o acoperire mai mare. În acest sens, se va dovedi utilă folosirea unui al doilea routeri WiFi la etaj, dacă ai posibilitatea aceasta.

2. Nu bloca semnalele WiFi cu fel și fel de lucruri

De obicei, mulți dintre noi obișnuim să ascundem routerul, deoarece nu ne place cum arată acesta. Îl punem prin dulapuri, îl ascundem după birou sau în cine știe ce alte locuri.

Cu cât vom pune mai multe lucruri în fața routerului, cu atât semnalele WiFi vor fi mai puternic blocate. Este suficient că acestea trebuie să treacă prin pereți, așa că nu ar trebui să le pui și tu obstacole în calea lor.

Dacă ai posibilitatea de a monta routerul în aer liber, așa cum este terasa, atunci fii sigur că vei avea internet în întreaga curte și le vei putea oferi chiar și vecinilor.

3. Folosește un sistem tip mesh

Probabil că ai văzut deja prin magazine un sistem mesh pentru WiFi, dar nu știai ce anume face. Ei bine, rolul său este întocmai acela de a distribui internetul prin toată casa, astfel încât toată lumea să îl poată folosi la o viteză decentă.

Sunt foarte ușor de configurat și îți rezolvi problema într-un mod eficient.

4. Folosește standardul potrivit

Să vorbim și despre lucruri puțin mai tehnice. Există mai multe standarde ale tehnologiei WiFi, iar termenul 802.11 ar trebui să îl mai fi întâlnit până acum. De regulă, acesta este urmat fie de o literă fie de două litere.

Altfel spus, poți avea un router 802.11A sau un router cu standard 802.11AC.

Alegând un standard mai recent, ai putea beneficia de o rețea WiFi mai bună. Îți recomand să ai în vedere routerele cu standardele N & AC, deoarece acestea sunt cele mai noi standarde din domeniu.

5. Folosește o bandă duală

Un alt sfat puțin mai tehnic. În general, benzile duale sunt mai bune decât benzile singulare.

Routerele pot emite semnale WiFi fie pe două benzi diferite, anume 2.4 GHz și 5 GHz, fie pe o singură bandă. Folosind o bandă duală, vei avea două rețele WiFi. Chiar dacă dispozitivele vechi nu vor putea utiliza, cel mai probabil, rețeaua de 5 GHz, întreaga experiență va fi mai pozitivă dacă vei alege să folosești două benzi.

În general, banda 5 GHz oferă o viteză mai bună și mai multă stabilitate, însă nu se prezintă la fel de bine din punct de vedere al acoperirii. Problema de acoperire va fi rezolvată de banda de 2.4 GHz.

În final, nu uita că vinovat ar putea fi chiar dispozitivul pe care îl folosești pentru a accesarea internetului prin WiFi. Este important ca dispozitivul tău să suporte standardele noi și mai ales să poată detecta rețelele 5 GHz.

De asemenea, ajută actualizarea firmware-ului routerului atunci când este posibil acest lucru.

Voi ce metode de îmbunătățire a semnalului WiFi folosiți?

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.