Skip to content

5 aspecte pe care trebuie să le urmărești atunci când cumperi găzduire web

Unul dintre primii pași pe care trebuie să îi faci atunci când îți dorești o prezență vizibilă în mediul online este achiziția găzduirii web. Este totodată și unul dintre cei mai importanți pași, iar asta deoarece de această alegere poate depinde succesul pe care cu siguranță ți-l dorești.

Ofertele de hosting web sunt nelimitate. O simplă căutare pe Google folosind termeni precum „găzduire web” sau „hosting web” îți va oferi o mulțime de rezultate. Prin urmare, alegerea se dovedește a fi nu foarte ușor de făcut.

Alegerea primei oferte care îți apare în cale nu este numaidecât și cea mai recomandată metodă. Iar pentru a face o alegere pe care să nu o regreți mai târziu, ți-am pregătit câteva sfaturi despre care cred că îți pot fi de mare ajutor. Iată așadar 5 aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când achiziționezi un pachet de gazduire web:

Care sunt așteptările pe care le ai?

Este foarte important să îți faci încă de la bun început un plan bine detaliat în care să se regăsească și obiectivele tale pentru prezența în mediul online. Îți construiești un simplu blog, un site de prezentare sau poate un magazin online cu foarte multe produse?

Pentru fiecare exemplu în parte vei avea nevoie de anumite resurse. În cazul unui simplu site de prezentare sau a unui blog, de exemplu, nu vei avea probabil trafic enorm și totodată nici foarte fișiere. Prin urmare, nu trebuie să îți cumperi numaidecât cel mai scump pachet de găzduire.

Majoritatea firmelor de găzduire web au pregătite deja pachete personalizate, așa că nu îți rămâne decât să alegi cel mai potrivit pachet de găzduire pentru tine, mai ales dacă știi deja care sunt așteptările tale de la găzduirea pe care o achiziționezi.

Suport tehnic non stop

Dacă ești la primul contact cu mediul online, atunci este foarte probabil să nu ai prea prea multe cunoștințe în acest domeniu. Ei bine, nu este un motiv de îngrijorare. Nu atâta timp cât alegi să cumperi găzduire online de la o firmă care îți oferă suport tehnic non stop, sau cel puțin în cea mai mare parte a timpului.

Astfel, ori de câte ori vei întâmpina o problemă tehnică, aceasta ar putea fi rezolvată în cel mai scurt timp posibil.

Este deci un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere. Suportul ar trebui să ți se ofere atât online cât și telefonic, dacă problema este mai delicată.

Securitate

Cu siguranță vei munci foarte mult pentru ca prezența ta online să fie impecabilă, așa că vei investi timp și bani în site-ul tău web. Prin urmare, nu îți dorești să te trezești că acesta a fost spart și că nu mai ai nici un back up pentru el.

De aceea trebuie să ai în vedere serviciile de securitate de care beneficiezi. Înainte de toate, îți recomand să optezi pentru găzduirea de la un furnizor care îți oferă SSL gratuit. Apoi, trebuie să ai la îndemână și câteva soluții de backup cât mai simple și mai intuitive.

Despre securitatea online vei găsi mai multe informații pe PlayTech, într-un articol complex pe această temă.

Preț

Apoi, prețul reprezintă un criteriu pe care îl folosim ori de câte ori facem cumpărături. Iar acesta poate fi folosit chiar și atunci când cumpărăm găzduire online. De regulă, aceasta are un preț accesibil însă trebuie să ții cont din nou de planurile pe care le ai.

Îți faci un blog pe care vei scrie din când în când din pasiune sau pui bazele unui business foarte serios? Ei bine, prim caz nu ai nevoie de cel mai scump pachet de găzduire, însă dacă vrei totuși un business care să îți asigure traiul în viitor, atunci trebuie să știi că găzduirea web este vitală!

Ai nevoie ca găzduirea ta să fie cât mai stabilă, iar de aceea ai putea avea în vedere achiziția unui server. Chiar și câteva minute de downtime ar putea însemna pierderi masive pentru business-ul tău, ceea ce sigur că nu îți dorești.

Uptime

Îți faci un site ca acesta să fie online nonstop, nu? Nu vrei ca el să fie mai mult picat decât online, iar de aceea ar trebui să ai în vedere uptime-ul garantat de firma de găzduire. Acesta ar trebui să fie cât mai apropiat de procentul maxim de 100%, în caz contrar vei avea foarte multe experiențe neplăcute, ceea ce te-ar putea descuraja destul de mult.

Acestea sunt așadar 5 aspecte pe care eu le am în vedere ori de câte ori cumpăr găzduire online. Tu ce aspecte urmărești?

One Comment

  1. Se poate spune ca sunt de acord cu tine pe anume chestii, dar de altfel nu sunt de acord pe altele. Si zic toate aceste din pricina omului care lucreaza de cealalta parte a baricadei, si anume intr-o firma de hosting. Dar ca si detinator de site-uri, destule chiar, pot spune ca ai dreptate, trebuie sa stii ce tintesti cu un anumit proiect. De asemenea, suportul neaparat telefonic, este si nu este chiar ok. De ce? Pai telefonic clientul iti poate cere sa-i faci cate-n luna si-n stele, insa, nu prea ai cum sa-l autentifici pe acel client telefonic, si uite asa se ajung la ore petrecute la DIICOT (am trecut prin asta), securitate, uptime si pret, sunt niste criterii destul de generaliste, si must have.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.