Cam cât de ușor e să fentezi presa sportivă din România

Că am o problemă cu presa din România în general, nu mai e o noutate. În ultima vreme pare că mi s-a pus pata mai ales pe presa sportivă, însă nemulțumiri am de mult timp.

Mereu mi-aș fi dorit să avem presă de calitate, să citești cu drag știri din sport. Numai că nu prea avem, cu mici excepții. În plus, presa de calitate nu adună niciodată nici măcar jumătate din traficul presei de doi bani, iar asta e frustrant.

Oare de ce preferăm conținutul prost și fals?

Nu știu dacă mai era nevoie, însă un băiat cu nume de familie mișto a făcut un experiment în urma căruia majoritatea trusturilor de presă din sport de pe la noi au arătat de ce sunt în stare.

Mai precis, e vorba despre Bolocan_fotbal care a postat acest video:

Dacă nu aveți răbdare să vedeți întregul clip, vă fac un rezumat:

Băiatul ăsta și-a făcut un cont de Twitter cu numele Emre Cetin, un nume fals, pe care pretindea că este ceva jurnalist din Turcia. A postat ceva conținut pe acolo și apoi a dat anunțul bombă: Dinamo semnează cu Jese, fost jucător la Real Madrid cu care a câștigat UCL de două ori.

Evident că majoritatea au preluat știrea așa cum a fost dată, așa că pentru vreo 2-3 zile a fost subiectul zilei.

Cine a postat pe subiect?

  • Digi Sport, desigur;
  • Prosport;
  • Playsport;
  • Prima Sport;
  • Dcsport;
  • GSP are articol indexat în Google, dar nu mai apare pe site:

Și sigur au fost și alții, dar nu am mai stat să caut. Plus că unii au scos știrile, probabil, la fel precum GSP.

Cam atât poate presa de pe la noi. Deci nu doar influencerii o mușcă, așa cum au pățit cei care au căzut plasă experimentului cu brânza, ci și presa, ceea ce mi se pare mult mai grav.

Și totuși… de mă mai mir oare? Culmea e că știrea a fost preluată și de site-uri de știri de prin afară, ceea ce ne arată că au și alții uscăturile lor.

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Mă gândesc că dacă s-ar da niște amenzi pentru situațiile astea, o data, de zece, de o sută de ori sunt convins că ar fi mai atenți și nu am mai avea astfel de situații.

  2. Presa sportiva din Romania e de cacat.. m-am saturat de stiri FAKE despre Halep si cazul eu de depoare, m-am saturat de cei care se lauda cu Dragusin cand singura munca depusa e a fotbalistului, pana si echipa vrea ca Dragusin sa se desparta de agent pt ca creaza mult scandal inutil… asta e presa la noi…..unu munceste si altii trag dupa ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.