Skip to content

Vinieta în Moldova, un lux?

Zilele trecute am aflat că mai nou poți trece granița în Republica Moldova chiar dacă nu ești proprietarul în acte, iar cum la mine asta era un impediment, imediat după aflarea veștii, am și dat o fugă până la frații de peste Prut. Pe 7 mai exact.

Am trecut pe la Stânca Costești iar pentru că am mers seara, pe la 8 și ceva, am reușit să nu stau prea mult în vamă. Aici ai taxă de pod 7 lei atunci când pleci, iar la ei 20 de lei de-ai lor când te întorci. Dar nu asta e problema, ci vinieta foarte scumpă. Am crezut că e ca la noi, iar dacă o faci pe o perioadă mai mare, plătești mai puțin, dar practic e cam același lucru. Pe o săptămână dai 4 euro – care pare a fi cel mai avantajos preț, mai ales dacă nu mergi foarte des – iar pe o lună 15 euro, atât am dat eu. Pe 90 de zile e 45 de euro – cam dublu față de cât e la noi pe un an – pentru 180 de zile e 85 de euro, iar peste 180 de zile e 180 de euro. Enorm!

Iar drumurile, după cum probabil era și de așteptat, nu sunt deloc bune. Mai ales în partea asta de nord. Benzina e mai ieftină cam cu 1,5 lei, doar că nu prea găsești benzină premium de 98+. Am pus 95 efix de la Rompetrol iar mașina se comportă ok.

Totuși, mă miră faptul că vinieta lor e atât de scumpă cu toate că drumurile nu sunt deloc bune. La noi e un chilipir deci.

republica moldova

2 Comments

  1. Parca vad deja scenariul, majoritatea au masini de 2000 euro dar platesc taxa de drum de 180 e. Pare rupt dintr-un film, scenariul. In Moldova se pare ca este deja lux sa ai o masina.

    • Cred că 2000 e mult spus, de 2000 avem noi… care cică o ducem mai bine. Eu mă gândesc că ei au mașini din anii 95-99, mă refer la clasa de mijloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.