Acasă Diverse Vinieta în Moldova, un lux?

Vinieta în Moldova, un lux?

Autor

Data

CATEGORIE

Zilele trecute am aflat că mai nou poți trece granița în Republica Moldova chiar dacă nu ești proprietarul în acte, iar cum la mine asta era un impediment, imediat după aflarea veștii, am și dat o fugă până la frații de peste Prut. Pe 7 mai exact.

Am trecut pe la Stânca Costești iar pentru că am mers seara, pe la 8 și ceva, am reușit să nu stau prea mult în vamă. Aici ai taxă de pod 7 lei atunci când pleci, iar la ei 20 de lei de-ai lor când te întorci. Dar nu asta e problema, ci vinieta foarte scumpă. Am crezut că e ca la noi, iar dacă o faci pe o perioadă mai mare, plătești mai puțin, dar practic e cam același lucru. Pe o săptămână dai 4 euro – care pare a fi cel mai avantajos preț, mai ales dacă nu mergi foarte des – iar pe o lună 15 euro, atât am dat eu. Pe 90 de zile e 45 de euro – cam dublu față de cât e la noi pe un an – pentru 180 de zile e 85 de euro, iar peste 180 de zile e 180 de euro. Enorm!

Iar drumurile, după cum probabil era și de așteptat, nu sunt deloc bune. Mai ales în partea asta de nord. Benzina e mai ieftină cam cu 1,5 lei, doar că nu prea găsești benzină premium de 98+. Am pus 95 efix de la Rompetrol iar mașina se comportă ok.

Totuși, mă miră faptul că vinieta lor e atât de scumpă cu toate că drumurile nu sunt deloc bune. La noi e un chilipir deci.

republica moldova

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente