Un monitor secundar ajută mult pentru productivitate

Sigur, pentru majoritatea dintre voi o să pară ceva de genul a descoperit și ăsta apa caldă însă până acum chiar nu am avut ocazia să folosesc două ecrane, să zic așa.

Ori am folosit numai sistemul desktop, ori numai laptopul, însă niciodată n-am avut două ecrane conectate la același sistem. Asta până acum.

Dacă tot a cedat sistemul desktop de la țară, pe care vreau oricum să îl refac anul acesta neapărat, am luat monitorul la Suceava în ideea de a-l folosi ca laptop secundar. Situația am descris-o și în acest articol.

Ei bine, imediat ce am reușit să conectez monitorul la laptop, am simțit că am descoperit roata, sau focul sau chiar apa caldă. E cu totul altă mâncare de pește și fără dar sau poate se simte diferența din punct de vedere al productivității.

Poate că și entuziasmul face că după conectarea monitorului am băgat câteva articole pe bandă rulantă, iar totul a fost parcă mai ușor ca niciodată.

Cred că ar fi util să ridic monitorul o idee mai sus, folosind ceva suport, însă nu prea aș mai da găuri în pereți. Cred că pur și simplu voi căuta ceva să pun sub el, să îl ridic cu vreo 7 cm, astfel încât să pot privi spre el în mod natural, folosind o poziție cât mai confortabilă. Cu toate acestea, nu ar strica mai mult spațiu pe birou, montându-l pe perete. 😀

În altă ordine a ideilor, e tare util să ai informațiile în stânga, iar în dreapta să te ocupi de scris. Altfel rămâi focusat pe treabă și nu îmi pare rău decât că am descoperi cam târziu utilitatea unui al doilea monitor.

Așa cum întrebam și în articolul anterior menționat, voi câte monitoare folosiți? 😀 Sigur, vă puteți lăuda și cu numele modelelor folosite.

Eu am acest model, anume un Philips 243V5LSB5/00 de 23.6 inch, timp de răspuns 5 ms, rată de refresh 70 Hz, luminozitate 250 cd/mp și rezoluție de 1920 x 1080 pixeli.

Nu e grozav, dar e mai bun decât deloc.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Distribuie articolul:

4 Comentarii

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.