Tastatura mecanică Genesis Thor 300 TKL RGB
Scriu zilnic mii sau chiar zeci de mii de cuvinte și asta mi-e ocupația atât la job cât și acasă. Prin urmare, mă bătea de ceva timp gândul să schimb tastatura, iar tastaturile mecanice par a fi cea mai bună soluție pentru scris mult, ori cel puțin asta spune lumea prin online.
Așa se face că tastatura mecanică Genesis a sosit la fix! Este totodată prima experiență cu o astfel de tastatură și nu pot să îmi ascund entuziasmul.
A fost suficient entuziasm încât să o folosesc încă de la birou, imediat ce am ridicat coletul. Iar de la se aude interesant la pus căști în urechi, nu a fost mult.
Este zgomotoasă, nu pot să neg, dar pe mine unul nu mă deranjează mai deloc asta. Cei din jur nu sunt însă de aceeași părere, motiv pentru care o folosesc doar acasă, nu și la birou, chiar dacă asta necesită un oarecare timp de adaptare de la o tastatură la alta.
Ce e de spus despre tastatura Genesis? Ei bine, o folosesc deja de ceva timp și nu am decât păreri bune despre ea.
Am scris deja câteva zeci de articole folosind-o, așa că sunt în suficientă măsură pentru a-mi da cu părerea, zic eu.
Design & ce conține coletul
În cutie nu găsim prea multe. Doar tastatura, foarte ok ambalată, ceva ustensilă pentru îndepărtat butoanele pentru a le curăța, mă gândesc, manuale și cam atât. A, da, și tastatura e pe acolo. 😀
Ei bine, greutatea tastaturii îți dă senzația că nu s-a făcut rabat de calitate atunci când s-a construit. Ori, cel puțin mie gadget-urile grele impresia asta mi-o oferă.
Carcasa tastaturii este realizată din ceva metal ce pare trainic și oferă impresia că te vei putea bucura ceva timp de tastatura asta, ceea ce îmi place. Militez pentru lucrurile durabile, precum erau făcute demult.
Dimensiunile reduse ale tastaturii mă încântă deoarece o folosesc la laptop așa că nu ocupă mult spațiu pe birou. Plasticele par a fi, la rândul lor, de o bună calitate.
Software & lumini
Fiind concepută ca o tastatură de gaming, nu putea lipsi modulul de iluminare nu? Iar dacă până nu demult toate luminile pe care le vedeam la configurațiile de gaming ale altora nu mă dădeau pe spate, experimentând pe propria piele, mi-am schimbat părerea. Chiar sunt mișto luminile!
Luminile tastaturii de gaming Genesis Thor 300 RGB pot fi controlate cu ușurință folosind un progrămel ce poate fi descărcat de aici.
Ce face acest mic progrămel? Ei bine, îți pune la dispoziție 3 profiluri pentru care poți alege stilul de luminare. Și sunt o mulțime! Poți alege nu numai jocul de lumini, ci și intensitatea luminii dar și nuanța dorită, pentru anumite opțiuni. Mai exact, sunt disponibile 25 de opțiuni de iluminare a tastaturii.
Ar fi fost ok dacă ar fi existat și o simulare a jocului de lumini, dacă tot este afișată tastatura în program. Astfel, nu ar fi trebui să le iei pe rând pentru a afla care este pe placul tău și care nu.
Tot din acest program poți face anumite setări macro. Macrocomenzile pot fi de mare ajutor mai ales în gaming, dar la fel de utile se pot dovedi a fi și din punct de vedere al productivității.
Cum se comportă tastatura în utilizarea zilnică
Așa cum spuneam, folosesc de aproape o lună tastatura aproape în fiecare zi. Și chiar dacă am avut nevoie de ceva timp să mă obișnuiesc cu principiul său mecanic de funcționare, acum nu mai am nici o problemă cu asta.
Nu pot să îmi dau seama dacă scriu mai repede la ea, sau nu. Totuși, nu scriu contra cronometru în mod obișnuit, deci nu e chiar atât de relevant.
Important e că nu îmi obosesc mâinile la fel de rapid precum atunci când scriu direct la laptop, ceea ce pentru mine chiar e un avantaj solid.
Cât despre gaming, nu mă prea pot afirma. În afară de FIFA, caz în care folosesc controller-ul, nu prea mai reușesc să intru și în alte jocuri. Cu toate acestea, sunt sigur că nu sunt probleme în gaming și că își face treaba cu brio chiar și din acest punct de vedere.
Totuși, dacă voi apuca să testez tastatura și în jocuri video, fără dar sau poate voi veni cu o actualizare a acestui articol. Altfel spus, stai pe aproape.
În plus, cum eu obișnuiesc să port ceas la mână mai mereu, ceea ce nu pot face neapărat în cazul folosirii laptopului, pentru că îl zgârii, folosirea tastaturii mă încântă. Asta deoarece nu mă mai încurcă ceasul cu nimic ceea ce eu consider ca fiind un avantaj, chiar dacă e mai puțin relevant pentru tine, probabil.
Nu avem numpad, ceea ce ar putea fi considerat un dezavantaj. Pe mine nu mă încurcă prea mult, dat fiind faptul că o folosesc la laptop, dar la pc asta s-ar putea dovedi a fi deranjant. De fapt, pe mine mă încântă lipsa numpad-ului, pentru că astfel are dimensiuni ceva mai reduse și nu ocupă prea mult spațiu pe birou.
Contactele mecanice sunt Outemu Red despre care nu aș putea spune prea multe, cel puțin nu până nu testez și alte sisteme astfel încât să pot face o comparație. Totuși, pare a fi un sistem mai mult decât ok în timpul scrisului. Tastele se scot ușor, iar astfel ai acces simplificat la switch-uri pentru a le curăța sau schimba, după caz.
Are 104 taste, dintre care 11 sunt tip multimedia. Ai și un buton Fn, cu ajutorul căruia poți controla diferite funcții ale tastaturii sau ale desktop-ului, precum volumul, intensitatea luminii tastaturii, jocurile de lumini și altele.
Conectare la PC
Eu folosesc Windows 10 iar tastatura s-a conectat fără probleme, imediat după ce am introdus mufa USB. Apropo, îmi place cablul care este destul de lung, având 176 cm, și este acoperit cu un material textil, cca și cum ar fi un șnur. Pare durabil, iar asta îmi place, după cum am mai zis.
Nu trebuie să instalezi vreun driver anume, ci te vei putea apuca imediat de jocuri sau de scris.
Are ceva canal pentru a ascunde cablul și pentru o mai bună organizare, însă nu pot să zic că este perfect. Te chinui ceva să îl fixezi acolo, dar într-un final rămâne blocat cum trebuie.
Dispune și de piciorușe pe care le poți ridica pentru o poziție mai confortabilă în timpul scrisului. Eu însă nu le folosesc, pentru că mi se pare mai ok poziția mâinilor fără ele.
În final, ar mai trebui să specific faptul că dispune de funcții multimedia, funcție de blocare a tastei Windowss, suport anti-ghosting și cam atât.
Păreri de final. Merită să cumperi tastatura mecanică de gaming Genesis Thor 300 TKL RGB?
Ei bine, eu zic că da, fără a sta prea mult pe gânduri. Altfel merge scrisul pe blog de când o folosesc, sistemul RGB a dat o pată plăcută de culoare biroului și totodată parcă nu mă mai dor mâinile după o zi în care scriu de dimineață până seară.
Cât costă această tastatură mecanică de gaming? Ei bine, la ora scrierii acestui articol, prețul său era de 250 de lei. Poți folosi butonul de mai jos pentru a vedea prețul actualizat.
Voi ce tastatură folosiți?
Cand mi-am facut research-ul pentru tastatura am luat-o si p-asta la test. A fost cea mai ok varianta ieftina. Apoi am tot crescut bugetul si-am ajuns la HyperX. E altceva!
Dar și alți bani, probabil. Sper totuși ca într-o zi să o pot încerca. 😀
Nu va apucati de gaming ca este foarte scump credeti-ma.