Sunteți consumatori de ceai?

Ca popor, ceaiul nu face parte neapărat din cultura noastră. De altfel, nu prea auzi oameni care ies în oraș să bea un ceai, ci majoritatea persoanelor preferă fie cafea, fie ciocolata caldă. Asta când nu vine vorba despre sucuri sau alcool, despre care știm bine că nu-s prea ok.

Totuși, ceaiul are proprietățile sale benefice, în funcție de ingredientele din care e făcut, așa că merită să îi dau o șansă.

Acasă nu prea consumam foarte multe ceaiuri. Poate doar când eram răcit și iarna. Cu toate acestea, excepție făcând lămâia cu coajă – cel mai probabil – tratată care ajungea uneori în ceaiurile făcute de mama, cel mai adesea ingredientele erau foarte ok.

Adunam fel și fel de plante, de la tei la mentă sau alte plante medicinale, din care ieșeau niște ceaiuri destul de bune. Totuși, nu am fost niciodată mare fan. Însă de când am zis că e musai să mai reduc din cafea, pentru că era multă, am zis să le mai acord o șansă.

Știu că am băut, la un moment dat, un ceai de ghimbir foarte fain, așa că de atunci tot încerc să-l fac, dar niciodată nu mi-a ieșit. Bine, nici nu am căutat prea multe rețete, dar asta-i partea a doua.

Totodată, am luat ceva tei și mentă de la țară, pe care le mai arunc în ibric din când în când. Nu sunt rele deloc, mai ales dacă scap puțină miere, însă încă nu mi-am format obiceiul de a-mi pregăti un ceai.

Totuși, sper ca în acest an să îmi schimb obiceiul. Imediat ce se încălzește afară, vreau să ridic un fel de jardiniere din cărămidă în jurul foișorului, în care să plantez plante aromatice, printre care voi include menta și altele ierburi pentru ceaiuri. Vor fi utile atât la gătit, cât și pentru a ține insectele departe. Vedem ce iese!

Voi sunteți consumatori de ceaiuri? De unde le procurați?

Distribuie articolul:

10 comentarii

  1. La cum îmi fug mie ochii după seturi de ceainice, aș bea ceai doar ca să îmi pot cumpăra unul! Îmi place mult cel de tei și trebuie neapărat să fie plantă uscată. Cele la plic, praf, au o aromă aproape inexistentă pentru mine. Sper și eu să bem mai des. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.