Skip to content

Știu un lucru despre marketing și blogging

De ceva timp mi-am dat seama că am o pasiune pentru marketing și publicitate. Am mai vorbit despre asta pe blog însă atunci nu eram prea sigur însă acum am început deja să citesc Biblia vânzărilor și văd că mă atrage din ce în ce mai mult acest domeniu. De asemenea până acum am mai tot citit articole din aceste domenii precum și bloguri de nișă astfel încât consider că știu cel puțin un lucru despre marketing și blogging.

Din toate aceste experiențe am învățat un prim lucru pe care am de gând să îl aplic oricând am ocazia: pentru a vinde un produs trebuie să crezi în acel produs, să îl cunoști și să fii sincer cu persoana căreia dorești să îl vinzi. Am menționat în titlu și cuvântul blogging deoarece eu încerc să privesc marketingul în raport cu bloggingul.

Astfel dacă ești cititor de bloguri știi prea bine că sunt mulți bloggeri care primesc bani sau produse pentru a recomanda un anumit produs nou lansat sau chiar un serviciu. Eu ca blogger nu aș putea recomanda un serviciu în care nu am încredere. Adică, de ce ți-aș zice ție, cititor al blogului meu, să iei găzduire de la găzduire xzy dacă eu unul nu aș cumpăra găzduire de la această firmă ? Sau de ce aș zice să cumperi o bere care mie nu îmi place deloc ? De ce aș spune că e bună dacă de fapt nu prea este ci are un gust care chiar nu îmi place.

Nu știu prea multe despre marketing însă știu că ar trebui să fii sincer cu clientul tău iar acesta ar trebui să vadă în tine mai mult decât un simplu agent de vânzări. Ar trebui să vadă un om sincer, un prieten chiar, capabil să îi ofere cele mai bune sfaturi și recomandări astfel încât să îi vină în ajutor.

Încă nu am avut ocazia însă îți promit ție cititorule că atunci când voi fi solicitat să promovez un produs o voi face cât pot eu de sincer și de profesionalist deoarece îți apreciez efortul de a-mi citi blogul, te apreciez pentru că mă vizitezi din când în când și de aceea te respect și nu îți pot recomanda decât produse și servicii în care am încredere.

4 Comments

  1. E normal. Ori de cate ori am testat un produs.. l-am dat si mai departe. Am publicat ce mi-a placut si ce nu mi-a placut. Unii m-au injurat, altii nu.

    • E bine ca esti sincer cu tine si cu cititorii tai.

  2. Dacă țoți ar fi sinceri cu persoana când își vând produsul, nimeni n-ar cumpăra nimic, sau ar cumpăra cu îndoieli.

    • Hmm, eu nu cred ca e chiar asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.