Sigur nu știați lucrurile astea despre bere

Dacă tot a venit vara și o bem aproape zilnic, din respect pentru licoarea care ne face serile mai frumoase, conversațiile mai interesante și blogmeet-urile mai distractive, am zis să aflu niște chestii noi despre bere. Am tot găsit pe diferite site-uri, pe care le voi menționa la final, fel și fel de chestii interesante despre bere iar în rândurile următoare voi nota câteva.

  • Cei care au construit piramidele egiptene erau plătiți cu bere. Primeau câte 4 litri pe zi, deci cam 2 peturi de azi care costă undeva la 12 lei. Așa mi-aș face și eu o piramidă.
  • Berea este o licoare cu o vechime destul de mare astfel încât una din cele mai vechi rețete de bere cunoscute până acum are o vârstă de peste 4000 de ani și este de origine sumeriană. Oare ce gust o avea?
  • Berea și marijuana sunt verișoare. Asta deoarece hameiul face partea din aceeași familie de înflorire ca marijuana.
  • În Evul Mediu, berea era mult mai consumată decât apa deoarece alcoolul le oferea siguranță celor care o consumau. Ce-aș da timpul înapoi! :))
  • Berea previne bolile cardieșe precum și declinul cognitiv.
  • Acum când tu citești articolul ăsta, 0.7% din populația lumii, adică vreo 50 de milioane de oameni, s-au cam îmbătat puțin. Oare câți cu bere?
  • Există o boală numită Cenosillicaphobia care este foarte gravă! Aceasta constă în frica de a vedea goală halba de bere. Ar mai trebui să mai fac niște analize.
  • Un scoțian a băut 60 de litri de bere și a fost mahmur timp de 4 săptămâni. No, ăsta da bărbat!
  • Cea mai tare bere din lume are un conținut de 67.5% alcool. Berea asta o stingi cu vodkă?
  • Cică melcilor le place berea. Oare un melc beat merge în zig zag?
  • În Amsterdam alcoolicii de bere sunt plătiți cu câte 5 doze de bere pe zi, 10 dolari și țigări pentru a curăța străzile.
  • În Rusia, berea a fost declarată o băutură alcoolică abia în anul 2013. Adică pardon, ce ți-e 5% alcool pe lângă vodka lor mai tare decât berea de mai sus?
  • Până în anul 1970, în cantinele școlilor din Belgia se putea servi bere. Asta da viață de elev!
  • În Finlanda, premiul campionatului de cărat neveste în spate este greutatea nevestei în bere. Șiiiii câștigătoruuul de acest an este soțul Oanei Roman!
  • În Africa există o bere fabricată din banane. WTF?!
  • Pe timpul faraonilor, în Egipt desigur, berea era considerată monedă națională. Alocația se dădea oare tot în bere?
  • În Argentina partidele politice au propriile branduri de bere. Nu știu voi însă eu nu aș bea bere cu mutra lui Ponta pe ea.
  • În Norvegia a avut loc un atentat într-un avion iar persoana respectivă a fost convinsă să dea arma la schimbul unei cantități de bere. Oare nu putea să împrumute și el 10 lei de un pet, ce tot atâta scandal pentru niște hamei?

Ca să nu ziceți că-s necinstit și mă laud cu conținutul altora, mai toate lucrurile de mai sus au fost preluate de pe FactSlides, un site pe care sigur voi mai intra.

bere

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Nu stiu de ce te miri ca in Rusia berea a fost declarata bautura alcoolica abia in anul 2013, cand si la noi lucrurile sunt destul de neclare in privinta berii (si a vinului), care, in unele legi apar drept alimente (drept dovada ca este legal sa cumperi bere sau vin cu bonuri de masa, nu insa si vodka, lichior, coniac, etc si nu au timbru la fel ca orice alta bautura alcoolica), iar in altele drept bauturi alcoolice (neaccizate inca).

    A fost un caz la un moment dat (daca o sa gasesc un link o sa revin cu el) in care un individ a fost amendat conform legii 61/91, articolul 3, aliniatul 23 care interzice consumul bauturilor alcoolice in spatii publice (il voi cita complet la finalul comentariului), a contestat amenda in instanta fiindca era vorba de bere, care este considerata de unele legi drept aliment si a avut castig de cauza.

    Legea 61/1991

    Art. 3. – Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

    Aliniatul 23. – consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;

  2. Lucruri foarte interesante, ca sa iti zic sincer, este pentru prima data cand citesc atat si este vorba doar despre bere. Eu nu sunt consumator de bere, mai bine o carte buna, un pahar de ceai si treaba e rezolvata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.