Acasă Diverse Se mai întâmplă un lucru bun: gata cu copiile legalizate, cazierul și...

Se mai întâmplă un lucru bun: gata cu copiile legalizate, cazierul și copia după buletin

Autor

Data

CATEGORIE

Am mai zis aici pe blog că încerc să promovez lucrurile faine de la noi, pentru că de cele rele se vorbește destul. Un articol de bine este și acesta.

Astăzi, premierul Dacian Cioloș a anunțat faptul că nu vom mai trebui să scoatem singuri cazierul precum eram nevoiți de fiecare dată când ni se cerea, iar acum insituțiile sunt obligate să le obțină singure. Fără să mai pună cetățenii pe drumuri, ceea ce e foarte fain. Părerea mea.

De asemenea, acum o copie după buletin va putea fi trimisă și pe mail, ceea ce poate fi un început bun, pentru că  odată trimisă o copie, să fie salvată într-o bază de date, astfel încât să nu vii cu copia respectivă mereu.

Nasol era și atunci când trebuia să faci o copie legalizată pentru un anumit document, pentru că trebuia să cauți un notar unde poate că era coadă, mai trebuia să scoți niște bani din portofel șamd. Acum însă nu se mai cer nici copii legalizate.

Astfel, sunt câțiva pași făcuți în lupta contra birocrației, care e al naibii de urâtă.

Premierul ar mai fi declarat că dorește și să diversifice modurile de plată pentru impozit, ceea ce este iarăși un pas cu dreptul.

Știrea pe larg: aici.

birocratie

Poză de la: jworldtimes.com

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente