Review Ceas Xiaomi Mi Watch Lite

Am avut ocazia să testez pentru o vreme ceasul Xiaomi Mi Watch Lite iar acum i-a sosit timpul pentru review. Astfel, dacă vrei să cumperi acest ceas inteligent și vrei să afli păreri despre el înainte de a-l comanda, cred că acest articol te va ajuta să îți faci o opinie clară despre performanțele lui.

Primele Impresii despre Mi Watch Lite

Nu m-au dat niciodată pe spate ceasurile pătrate deoarece nu le consider prea arătoase. Cu toate acestea, majoritatea brandurilor le produc, deci mă gândesc că gusturile mele sunt mult prea diferite față de cele generale.

Totuși, Xiaomi Watch Lite mi-a demonstrat că nu e chiar atât de rău să porți un ceas pătrat. Chiar dacă le prefer în continuare pe cele rotunde, nu cred că aș zice nu unui ceas smart pătrat cu performanțe înalte.

Imediat ce l-am scos din cutie, l-am pus la mână și m-a încântat designul său slim și ușor. Practic, zici că e o brățară smart (îți recomand să citești și review-ul brățării inteligente Xiaomi Smart Band 6) și la o adică să știți că diferențele nu sunt foarte mari. Dar mai pe larg discutăm în rândurile următoare.

Se simte bine la mână, se poate purta cam la orice și totodată este foarte ușor de folosit.

Cam acestea au fost primele mele impresii despre Xiaomi Watch Mi Lite.

Caracteristici tehnice

Care sunt caracteristicile tehnice ale ceasului Xiaomi Watch Mi Lite? Ei bine, înainte de toate, avem un ecran TFT de 1.4 inch, conectivitatea este asigurată de tehnologia Bluetooth 5.1, bateria este de 230 mAh iar autonomia pe care producătorul o laudă este de 216 ore.

Se încarcă magnetic și dispune de o serie de tehnologii de monitorizare utile precum:

  • Monitorizare număr de pași;
  • Monitorizare calitate a somnului;
  • Monitorizare ritm cardiac;
  • Înot;
  • Alergare;
  • Ciclism;
  • Plimbare.

Cele mai importante funcții ale acestui smartwatch accesibil ca preț pot să enumăr:

  • Lanternă;
  • Alarmă;
  • Cronometru;
  • Notificări;
  • Find my phone;
  • Vremea;
  • Control muzică.

Mi Watch Lite are în dotare și o serie de senzori care contribuie mult din punct de vedere al performanțelor.

Ei bine, există un barometru, un senzor PPG care are rolul de a monitoriza ritmul cardiac, altimetru, accelerometru, senzor pentru lumină ambientală dar și giroscop.

Software

Așa cum spuneam, ceasul se conectează la telefon cu ajutorul aplicației Xiaomi Wear. Fiind obișnuit cu Mi Fit, aplicație pe care o folosești pentru brățara Mi Smart Band 6, mă așteptam să fie nevoie tot de ea.

Ei bine, imediat ce pornești ceasul, ai un cod QR pe care îl poți scana cu telefonul mobil și te va duce către aplicația Xiaomi Wear pe care trebuie să o descarci.

Inițial, am privit schimbarea aplicației ca pe o treabă bună. Însă, în afară de designul mult mai bine închegat, nu e cu nimic mai bună decât Mi Fit, ci dimpotrivă.

Te încântă cu designul, dar te dezamăgește cu funcționalitățile. Ori, cel puțin ăsta a fost cazul meu.

Aplicația Xiaomi Wear este mult mai bine organizată, mai aerisită și mai prietenoasă cu utilizatorul, dar îi lipsesc funcționalitățile.

Am fost foarte mirat să văd că majoritatea lucrurilor trebuie să le faci direct de pe ceas, nu din aplicație.

Să nu poți pune o alarmă din aplicație mi se pare ceva uimitor un dispozitiv destul de popular totuși și pentru o aplicație cu peste 140.000 de utilizatori. Sper, totuși, că va fi actualizată și va veni cu noi opțiuni, ori altfel vor avea un foarte mare dezavantaj față de concurență.

În schimb, rapoartele sunt prezentate suficient de clar, iar din acest punct de vedere aplicația Xiaomi Wear primește o bilă albă de la mine.

Este rezistent la apă, cum orice model de ceas inteligent și nu numai ar trebui să fie. Are o rezistență de 5 ATM. Asta înseamnă că suportă presiunea unei adâncimi de maxim 50 de metri, deci te poate prinde ploaia cu ceasul la mână și poți face duș cu el.

Ce mi-a plăcut la ceasul Xiaomi Mi Watch Lite

Designul este simplu și plăcut, nu purtarea ei nu e obositoare iar ecranul generos îți oferă o perspectivă clară asupra notificărilor.

Apoi, m-a încântat și fețele disponibile pentru acesta. Chiar dacă nu sunt extraordinar de multe, găsești cel puțin 2-3 fețe pentru toate gusturile. Sunt multe modele simpatice și sunt sigur că odată cu trecerea timpului vor apărea noi și noi opțiuni.

Pentru mine, o cerință specială pentru fiecare gadget pe care îl port la mână este să îl pot folosi atunci când lucrez pe laptop. Ei bine, ceasul Xiaomi Mi Watch Lite se prezintă bine din acest punct de vedere. Are un design slim, este ușor, nu are accesorii metalice, așa că poate fi folosit când scrii pe laptop, fără teama că vei provoca zgârieturi sau alte probleme.

Exercițiile de respirație se pot dovedi a fi, de asemenea, de mare ajutor în momentele dificile.

Autonomia ceasului reprezintă unul dintre punctele sale forte. Mai jos discut ceva mai pe larg despre acest subiect.

Ce nu mi-a plăcut

Inițial, aplicația mi s-a părut grozavă. E aerisită și are un design minimalist, exact cum îmi place mie.

Ceasul se împerechează cu telefonul cu ajutorul aplicației Xiaomi Wear, deci nu cu Mi Fit, ca în cazul brățărilor, iar aplicația deși dispune de un design mai plăcut, oferă mai puține opțiuni și funcționalități. Majoritatea funcțiilor le folosești direct de pe brățară, ceea ce nu mi-a plăcut deloc.

De asemenea, au fost momente când se deconecta din nu știu ce motive de la telefon.

Nu că ar fi cazul meu, însă sunt destul de puține sporturi pe care le poți monitoriza în timpul antrenamentului.

Autonomia ceasului Xiaomi Mi Watch Lite – cât de mult ține bateria, de fapt?

Ceasul inteligent Xiaomi Mi Watch Lite are nevoie de aproximativ 2 ore pentru a se încărca la nivel complet. Apoi, bateria de 230 mAh te ține lejer o săptămână și poate ajunge chiar la 9 zile. Așa cum spuneam și mai sus, acesta este un avantaj al ceasului inteligent Xiaomi Mi Watch Lite.

Pe mine m-a ținut bateria în medie 6-7 zile, fără să îl exploatez prea mult cu monitorizările exercițiilor fizice. A fost o utilizare normală, să zic așa. Totuși, cel puțin 5-6 zile te ține bateria chiar și în urma unui regim agresiv de exploatare, fără dar sau poate.

Încărcarea se face mecanic, având un încărcător ușor de folosit și chiar practic.

Design

Eu sunt destul de fixist de fel, așa că un ceas pătrat nu mă poate cuceri oricât de performant ar fi el. Cu toate acestea, chiar dacă nu este chiar cel mai modern și arătos ceas pe care l-am avut la mână, nu pot să zic că mi-a fost rușine cu el. Designul lui Xiaomi Mi Watch Lite este suficient de plăcut pentru a-l putea pune la mână fără rețineri.

Eu am avut varianta cu brățară neagră, dar mai este și varianta pe albastru sau alb ivory. Ceasul este tip unisex, așa că nu ar trebui să îți faci griji din acest punct de vedere.

Greutatea sa de doar 21 de grame îl face să fie foarte confortabil, motiv pentru care îl recomand celor care țin la acest detaliu.

Preț Xiaomi Mi Watch Lite – merită să îl cumperi?

La ora scrierii acestui articol, Xiaomi Mi Watch Lite avea un preț de 300 lei pe eMAG. Sunt sigur însă că poți obține un preț mult mai bun în urma unei reduceri, așa că dacă te-am convins să îți cumperi acest ceas inteligent, îți recomand să urmărești reducerile.

Dacă îl vei găsi la un preț de aproximativ 200 de lei, sigur vei face o afacere tare bună.

Distribuie articolul:

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.