Plătești sau îți faci site-ul singur?

Mi se pare uimitor faptul că în 2021 încă nu s-a mutat toată lumea în online, însă asta e o realitate iar dacă nu ar fi fost pandemia să grăbească puțin digitalizarea, o mulțime de businessuri mai mari sau mai mici ar fi fost încă departe de internet.

Aparent, nu ne prea plac schimbările, așa că fugim de ele cât se poate de mult. O fi rutina de vină ori, cine știe, frica de cunoscut. Cu toate acestea, anumite lucruri sunt necesare și trebuie făcute fără a sta prea mult pe gânduri.

În acest caz, trecerea în mediul online se dovedește a fi, fără dar sau poate, o decizie mai mult decât înțeleaptă. Majoritatea oamenilor care au decis să facă acest pas pot confirma, sunt sigur, că nu regretă decizia luată ci poate doar faptul că au așteptat mai mult timp decât ar fi trebuit în mod normal să facă asta.

Din momentul în care decizi că, în sfârșit, vrei un site web, multe provocări te așteaptă. Nu se face ușor această trecere, mai ales dacă nu ești obișnuit cu acest mediu nou în care urmează să intri.

Prin urmare, sigur te vei lovi de multe dileme, ceea ce nu ar trebui neapărat să te descurajeze.

În primul rând, va trebui să găsești pe cineva care să se ocupe cu crearea site-ului web. Iar aici, opțiunile vor fi nenumărate. Atât freelanceri cât și companii se vor arăta disponibile să se ocupe de crearea site-ului tău pentru un preț anume. Oferta de preț va fi diferită de la o persoană la alta și totodată vor cântări destul de mult și cerințele pe care tu le ai.

Dacă vrei un simplu site de prezentare va fi un preț, dacă vinzi 2-3 produse sau servicii altul iar dacă ai nevoie de un magazin online în stocul căruia vor fi mii de produse diferite, fără dar sau poate costurile vor crește în mod vizibil.

De obicei, diferența de preț se va vedea și în calitatea rezultatului final. Asta nu este însă neapărat o regulă ce se aplică mereu. Sunt și cazuri în care un site de prezentare la 200€ e mult mai ok decât unul pentru care s-a plătit peste 1000€. Depinde acum de seriozitatea celui care se ocupă de crearea site-ului, de profesionalismul său și mai ales de cunoștințele pe care le are în domeniu.

Un site web nu trebuie doar să fie frumos, ci mult mai important este să fie rapid, bine optimizat, funcțional și mai ales ușor de folosit. Ori, cel puțin motoarele de căutare pun foarte mult preț pe aceste detalii.

Acum, dacă vrei ceva foarte simplu, gen un site de prezentare fără prea mult conținut și informații pe el, sunt sigur că te poți folosi și de un serviciu de crearea site-ului fara code și să obții ceva mai mult decât ok. Totuși, ai nevoie de viziune și chiar de ceva cunoștințe tehnice în domeniu, ori măcar de niște surse de inspirație bune sau de capacitatea de a pune în practică cu brio anumite tutoriale de pe internet.

Sigur, eu unul voi recomanda mereu colaborarea cu cineva specializat în domeniu, însă adesea șansele să dai peste o persoană mai puțin experimentată sunt destul de mari, caz în care vei plăti mai mult decât face, ceea ce sigur că nimeni nu își dorește.

Așadar și prin urmare, voi vă ocupați singuri de site-urile voastre ori cereți ajutorul pricepuților?

Distribuie articolul:

3 comentarii

  1. De regulă, trebuie și ambiție pentru a pune treburile în mișcare. Dacă, ești citră, cum am mai întâlnit prin online-ul românesc în ultimii ani, nu vei da banul unei firme care să-ți facă tot ce trebuie, vei alege puștiulică din colțul blocului care se zice că este ITist și lucrează pe nimic. Dar asta se întâmplă doar dacă ești chitră, dacă business-ul tău contează și vezi viitorul și posibilele noi oportunități, atunci dai bani ca să iasă treaba bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.