Nu e ușor să te afli în poziție de angajator
Ieri mi-a venit ideea să caut noi membri care să scrie pe BlogdeCarti.Ro așa că am scris un articol în care am zis asta și i-am dat share în câteva grupuri de cititori. Nu au trecut 10 minute că deja începeam să primesc mesaje. Au fost atât de mulți doritori încât articolul a reușit să aducă pe blog o mulțime de cititori.
De aici au început bătăile de cap pentru mine. Primeam din ce în ce mai multe mesaje care mai de care mai atractive. Mulți oameni frumoși care iubesc literatura și care doreau să se afirme pe BlogdeCarti.Ro scriind recenzii pentru cititori. Din păcate însă am ales ca pentru început să nu fim mai mulți de 4-5 autori pe blog așa că am fost nevoit să aleg doar câțiva oameni frumoși.
Am cunoscut urâtul sentiment de a refuza pe cineva, chiar dacă nu aș fi vrut să fac asta, precum și greutatea de a spune nu. Am avut însă noroc de faptul că au existat voluntari care cunoșteau platforma de WordPress și mai scriseseră recenzii până acum precum și voluntari care nu se bucurau de aceste două experiențe. Acestea m-au ajutat să aleg persoanele care să facă parte din echipa BlogdeCarti.Ro.
Datorită acestei experiențe mi-am dat seama cât de greu e să fii angajator, să fii nevoit să alegi dintr-o mare de oameni și sincer să fiu, sper să nu fiu de prea multe ori în această ipostază.
Ce le-ai promis? Sper sa nu apara cu timpul discutii pe premii, publicitate, marketing afiliat.
Mai nimic. Sper doar să pot oferi din când în când câte o carte.
Atunci e bine. Pot găzdui si eu daca mai sunt doritori in plus. Sper insa sa înțeleagă ca asta nu e un generator de bani.
Asa ma simteam si eu cand bagam pe cate unul in echipa pe vechiul-vechiul forum. Oricum, nu te-ai aflat in pozitie de angajator, ci in pozitie de persoana care cauta colaboratori. Sau ceva de genul. E o diferenta.
În ipostaza de angajator te afli doar atunci când vorbești de contracte și alte minunății, însă când este vorba de colaboratori, atunci este o mică problemă, că poți găsi persoane care la început zic că fac marea cu sarea, însă pe parcurs dovedesc că nu se pot ține de această treabă, și deci să nu o ia la fel de în serios ca și tine.