Un mod interesant de a învăța engleză sau o altă limbă

În perioada sărbătorilor de iarnă văzusem la un prieten care lucrează în Germania că telefonul îi arată câte un cuvânt nou în germană, cu traducere și pronunție, de fiecare dată când debloca telefonul. Mi s-a părut ceva interesant, un mod bun de a învăța o limbă străină.

El a zis însă că nu a avut prea mare succes în cazul lui. Bine că germana este o limbă destul de grea și îți trebuie oleacă de ambiție și studiu pentru a o pune cât de cât la punct.

Pentru engleză mă gândesc că ar funcționa destul de ok. Așa că mi-am instalat și eu aplicația WordBit pentru engleză iar o perioadă o voi testa să văd care e treaba cu ea.

Modul de funcționare e destul de simplu. După instalare, deschizi aplicația, iar după fiecare deblocare de ecran ți se va prezenta un nou cuvânt. Poți selecta nivelul de cunoștințe, astfel încât sugestiile de noi cuvinte să fie mai mult sau mai puțin dificile.

Conform unui studiu realizat de Apple și menționat în articolul de pe Business Insider, un utilizator deblochează telefonul de 80 de ori pe zi. Asta înseamnă 80 de cuvinte noi. Dacă din astea 80 ții minte 2-3, cred că e foarte ok.

Mai multe concluzii voi trage însă după ce voi folosi aplicația o vreme și voi reveni cu actualizări în acest articol.

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.